Dizajn križanca maseratija levante med drugim sloni na izrazitih linijah, zelo zoženem in nazaj potegnjenem zadnjem steklu ter steklih na vratih brez okvirjev. Foto: Maserati
Dizajn križanca maseratija levante med drugim sloni na izrazitih linijah, zelo zoženem in nazaj potegnjenem zadnjem steklu ter steklih na vratih brez okvirjev. Foto: Maserati

Pri italijanskem proizvajalcu športnih vozil so predstavili prve uradne, nezamaskirane, fotografije modela levante, prvega križanca v 100-letni zgodovini slavnega podjetja.
Maserati bo model levante proizvajal v tovarni Fiat Chrysler Automobiles Mirafior v Torinu. Uradno javno razkritje modela sledi čez dober teden dni, ko vrata odpira ženevski avtomobilski salon.
Kompaktni križanec, oziroma športni terenec bo v Evropi na prodaj spomladi, pozneje letos ga bodo Italijani začeli tržiti tudi v Severni Ameriki. Cene še niso razkrili.
Čeprav je križanec, je pravi maserati
Pri Maseratiju so v sporočilu za javnost zapisali, da ima levante vse elemente, ki vozilo povezujejo z znamko Maserati, kar pomeni, da ima tipične lastnosti znamke. To pojasnjujejo z agresivno oblikovanim nosom vozila, v dve skupini razdeljenimi žarometi, zgornja žarometa sta zlita z mrežo hladilnika, na sredini motorne maske je velik prepoznaven emblem.
Dizajn križanca maserati levante sloni na izrazitih linijah, ozkem nazaj potegnjenem zadnjem steklu in steklih na vratih brez okvirjev. V skopem sporočilu za javnost so zapisali še, da bo elektronsko krmiljeno vzmetenje standardno na vseh različicah modela levante, pa tudi štirikolesni pogon in osemstopenjski samodejni menjalnik. Podrobnosti, tudi o bencinskih in dizelskih motorjih euro6, še niso izdali.

Pred časom naj bi FCA želel levanteja proizvajati v Detroitu v ZDA, kjer nastaja model jeep grand cherokee. Vodilni možje znamke so pozneje ta načrt prečrtali, saj so menili, da mora izdelava modelov znamke Maserati ostati ekskluzivno v Italiji. Po tej odločitvi so morali spremeniti vozilo, zato je prišlo tudi do velikega zamika predstavitve serijskega modela.