Mercedes razreda C cabrio bo na izbiro s pogonom zadaj oziroma štirikolesnim pogonom 4matic. Foto: Mercedes-Benz
Mercedes razreda C cabrio bo na izbiro s pogonom zadaj oziroma štirikolesnim pogonom 4matic. Foto: Mercedes-Benz

Pri Mercedes-Benzu so v Ženevi v ospredje postavili kabriolet razreda C s klasično, mehko zložljivo streho, ki se lahko zlaga in dviga med vožnjo pri hitrostih do 50 km/h.
V ponudbi bodo dizelske različice C 220 d, C 220 d 4matic (štirikolesni pogon), C 250 d in bencinski modeli C 180, 200, 200 4matic, C 250, C 300 in C 400 4matic.
C 300 ima pod motornim pokrovom dvolitrski štirivaljni motor s 177 kilovati moči in 273 Nm navora. Pospešek od 0 do 100 km/h je 6,3 sekunde. Na voljo bo s pogonom na zadnji kolesi ali s štirikolesnim pogonom 4matic. Vrh ponudbe predstavlja različica C 43 4matic s 3,0-litrskim V6 biturbo bencinskim motorjem z 270 kilovati moči in 520 Nm navora. Pozneje naj bi ponudbo dopolnili ponudbo s še zmogljivejšimi različicami AMG, C 63 in C 63 S.
Motorji so lahko kombinirani z devetstopenjskim samodejnim menjalnikom 9G-Tronic.

Na izbiro več barv strehe
S kabrioletom C-razreda so pri Mercedesu popolnili svojo ponudbo kabrioletov. Novembra lani so v Los Angelesu najprej predstavili prenovljeni SL, v Detroitu januarja letos pa sta sledila SLC in SL 65 AMG cabrio.
To je po limuzinski, karavanski in kupejevski izvedenki četrta karoserijska različica, za kitajski trg je sicer na voljo tudi različica s podaljšano medosno razdaljo.
C cabrio ima klasično, mehko zložljivo streho, ki je na voljo v dveh različicah in več barvnih kombinacijah. V celoti se zloži ali postavi v 20 sekundah, to pa je mogoče storiti med vožnjo do hitrosti 50 km/h.
Ureditev potovalne kabine je poznana iz c coupeja, enako velja za vse moderne tehnologije, vključno z zabavno-informacijskim sistemom, sistemom aircap – ščitnikom pred vetrom, ki se dviga nad zgornjim robom vetrobranskega stekla in usmerja veter 20 centimetrov nad glavo potnikov, in sistemom gretja airscarf, ki skozi kanale v sedežih in naslonjalih za glavo usmerja topel zrak navzgor k vratu.
Standardno ima 17-palčna platišča (različica C 43 4matic ima palec večja platišča). Prostornina prtljažnika meri od 285 do 360 litrov.
Opcijsko bo na voljo tudi paket AMG line s športnimi elementi zunanjosti in športno notranjostjo (športen volan in stopalke).