Po mnenju milenijske generacije je veliko pozornosti treba nameniti raznolikosti in delu na uspešnih proizvodih. Način dela bi moral biti hiter in prilagodljiv ter bi moral vključevati prosto dostopne sisteme. Foto: Seat
Po mnenju milenijske generacije je veliko pozornosti treba nameniti raznolikosti in delu na uspešnih proizvodih. Način dela bi moral biti hiter in prilagodljiv ter bi moral vključevati prosto dostopne sisteme. Foto: Seat

Seatovi milenijci predstavljajo 24 odstotkov zaposlenih. Udeležili so se digitalne delavnice, da bi določili delovne metode podjetja za prihodnost. Njihova želja je delati v digitaliziranem podjetju, ki podpira povezljivost in fleksibilnost.
Seat je svoje delavce milenijce spodbudil, naj opredelijo delovne metode podjetja za prihodnost. V ta namen je na Facebooku potekala digitalna, analitična in inovativna delavnica z 32 udeleženci, mlajšimi od 28 let, ki so prispevali več kot 300 domiselnih idej.
Izsledki delavnice so pokazali, da želijo delati v popolnoma digitaliziranem podjetju, ki podpira povezljivost in fleksibilnost, daje pobude za avtonomnost in fleksibilnost v prostoru in času in spodbuja sodelovanje, nenehno e-izobraževanje na vseh področjih ter soustvarjanje in interno sodelovanje.
Odrasli v digitalni dobi
Milenijci so generacija ljudi, ki sta jim blizu množična uporaba digitalnih tehnologij in intenzivna komunikacija prek spletnih družbenih omrežij. Prav zato je delavnica prek posebne strani na Facebooku potekala v laboratorijskem okolju, osredotočili pa so se na delo s prenosnimi napravami.
Delavnica je vključevala tudi motivacijske videoposnetke in tehnologije za neposredno pretakanje spletnih vsebin. 32 udeležencev je uporabljalo tablice in pametne telefone, sporočila in rezultate pa so spremljali na velikih zaslonih, nameščenih po prostoru, v katerem je delavnica potekala. Povratna informacija je sledila takoj in bila povod za aktualne teme vsakega obravnavanega področja.
Najmlajši zaposleni v podjetju največji pomen pripisujejo digitalizaciji na vseh ravneh, kar pomeni dostop do tehnologij in povezljivost z uporabo kolaborativnih tehnologij ter večjo fleksibilnost delovnih metod, mobilnost, povezanost posameznih področij ali manj izrazito hierarhično strukturo. Izpostavljen je bil tudi velik pomen motivacije, ki se v tem primeru nanaša na strokovni razvoj in nenehno digitalno izobraževanje na vseh področjih.