Na avtomobilski razstavi v Frankfurtu bo novi mégane popolnoma razkrit. Takrat bo razkrita potovalna kabina, tehnologije in motorna paleta. Foto: Renault
Na avtomobilski razstavi v Frankfurtu bo novi mégane popolnoma razkrit. Takrat bo razkrita potovalna kabina, tehnologije in motorna paleta. Foto: Renault

Renault je še pred uradno premiero na avtomobilskem salonu v Frankfurtu na spletu razkril uradne fotografije četrte generacije modela mégane. Francozi so do zdaj po svetu prodali več kot 6,5 milijona primerkov.
V segmentu z obilico resnih tekmecev bo novi mégane kupce želel prepričati z bolj dinamičnim videzom in prepoznavnim svetlobnim pečatom na prednjem in zadnjem delu. Na vrhu ponudbe je različica GT, ki bo na voljo že ob začetku prodaje, njena oblika pa nosi gene znamke Renault Sport.
Mali talisman
Pri Renaultu so četrtemu méganu nadeli dizajn, ki smo ga spoznali že pri modelu talisman, ki v ponudbi zamenjuje modela laguna in latitude. Tudi mégane je dobil prepoznaven svetlobni pečat, široka izklesana ramena in prednji del, ki povzema elemente oblikovne istovetnosti vključno z velikim in pokončno nameščenim rombom. Po vzoru na model talisman ima tudi spredaj poseben svetlobni pečat s svetlobnimi vodili v obliki črke C, ki se spodaj raztezata v odbijač. Zadaj se novi svetlobni pečat, ki je viden podnevi in ponoči, razteza čez skoraj celotno širino. "Na zelo tekmovalnem trgu kompaktnih limuzin mora novi mégane izstopati že na prvi pogled," je pojasnil oblikovalec zunanjosti Franck Le Gall.
Novinec je v primerjavi z méganom 3 spredaj za 25 milimetrov nižji, ima za 47 milimetrov širši kolotek spredaj in za 39 širšega zadaj. Zaradi svojih proporcev, za 28 milimetrov večje medosne razdalje in krajših previsov ima športno silhueto.
Kromasti elementi poudarjajo bočno linijo pod okni, masko, oznaki na bokih in kljukah vrat.
GT že ob začetku prodaje
Mégane GT ima drugače oblikovan prednji odbijač, ki izraža bolj športen značaj. Odprtina za zajem zraka je širša, maska pa ima strukturo satovja. Zadaj je prepoznaven po dveh kromastih izpušnih ceveh, ki sta oblikoven odsev stranskih rež v prednjem odbijaču in obdajata zračni difuzor po vzoru formule 1. Oznako "Renault Sport" najdemo na zadku, na blatnikih in spredaj.
Ima tudi 18-palčna brušena aluminijasta platišča, ki so jih posebej zanj prav tako razvili pri Renault Sport.