Lucid Motors napoveduje, da bo izdelal najboljši avtomobil na svetu. Foto: Lucid Motors
Lucid Motors napoveduje, da bo izdelal najboljši avtomobil na svetu. Foto: Lucid Motors

Ni kaj, gre za zelo ambiciozne načrte, zato nas zelo zanima, kako jih želijo uresničiti. Vsak predmet, ki se premika povzroča nekaj hrupa, zlasti če gre za mogočen avtomobil, s štirimi kotalečimi se kolesi. Zato je nemogoče zahtevati in obljubljati potovanja v popolni tišini, lahko pa vplivamo na kakovost različnih izvorov zvoka. Ravno kakovost zvoka vpliva na to, kako ga človeško uho zaznava, ter na to, ali je moteč ali ne. Pri podjetju Lucid Motors gredo na tem področju v najmanjše podrobnosti, od površinske obdelave materialov, debeline stekel, togost okvirja, sestavo tekstilnih oblog, do, kot zagotavljajo pri Lucidu, nekaterih bolj skrivnostnih elementov.
Strojne in programske rešitve
Vrhunska skrb pri izbiri materialov in natančna izdelava ter končna obdelava nista dovolj, potrebna je tudi napredna tehnologija. Zato Lucid Motors razvija sistem za aktivno zmanjševanje hrupa, in to na ravni, ki je ni dosegel še nihče. To pa naj bi omogočalo t. i. doživetje Lucid Sound.

Kljub samozavestnim napovedim za zdaj še niso postregli s kakšno pravo novostjo. Debelina stekel, trdnost okvirja ter sistem, ki z uporabo nasprotnih zvočnih valov izničuje hrup, so ukrepi, ki jih proizvajalci že uporabljajo in so že vgrajeni v nekaterih serijskih avtomobilih.

Zato bomo še z večjim zanimanjem čakali na trenutek, ko bomo lahko na lastna ušesa izkusili in doživeli obljubljeni "Lucid Sound Experience".