Avtomobilnost
(5)

Poudarki

  • V okviru študije omogočamo tudi možnost preizkusa vozniških sposobnosti v naprednem simulatorju
  • Preizkus v simulatorju vožnje je možen le za imetnike veljavnih vozniških dovoljenj
Da bomo izvedli projekt, vas vljudno vabimo k izpolnitvi anonimne spletne ankete. Foto: Boštjan Podlogar/MMC RTV SLO

Dodaj v

Sodelujte v raziskavi in preizkusite svoje vozniške sposobnosti

Prijavite se
7. november 2018 ob 06:09
Ljubljana - MMC RTV SLO

Gledalci in bralci Avtomobilnosti lahko sodelujete v novem projektu, ki bo pomagal raziskovalcem pri načrtovanju transporta in pripadajoče infrastrukture ter načrtovanju algoritmov za avtonomna vozila.

V okviru projekta Nevrološko in kognitivno ocenjevanje vozniških sposobnosti na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani izvajajo študijo o vozniških sposobnostih in vedenju voznikov v Sloveniji.

Zmožnost predvidevanja obnašanja voznikov in profiliranje njihovih vozniških sposobnosti bo eden ključnih elementov pri načrtovanju transporta in pripadajoče infrastrukture ter algoritmov za samovoznike.

Glavni cilj projekta je tako načrt in razvoj sistema za holistično oceno vozniških sposobnosti in obnašanja voznikov z upoštevanjem individualnih razlik med vozniki, z namenom učinkovitejšega načrtovanja prometne infrastrukture v Sloveniji in širše.

Izpolnijo lahko le imetniki vozniških dovoljenj
Za izvedbo projekta vas vljudno vabimo k izpolnitvi anonimne spletne ankete. Anketo lahko izpolnijo le imetniki veljavnih vozniških dovoljenj, vzela pa vam bo približno od 15 do 20 minut časa. Povezava do ankete.

V okviru študije omogočamo tudi možnost preizkusa vozniških sposobnosti v naprednem simulatorju vožnje vožnje v Triglav Lab centru na Dunajski 20 v Ljubljani. Za rezervacijo termina se prijavite z vpisom svojega elektronskega naslova, kamor vam bomo poslali vse podatke o kraju in prostih terminih. Elektronski naslov bo uporabljen izključno za predajo omenjenih podatkov in bo po končani študiji izbrisan. Preizkus v simulatorju vožnje je mogoč le za imetnike veljavnih vozniških dovoljenj.

Študijo izvaja Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani v sodelovanju z Oddelkom za psihologijo Filozofske fakultete Univerze v Mariboru. Financira jo Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije, podpirajo pa jo podjetja Zavarovalnica Triglav in Nervtech ter Inštitut za za civilizacijo in kulturo.

Gr. Pr.
Prijavi napako
Komentarji
paver
# 07.11.2018 ob 07:28
Predolga.
Lokita
# 10.11.2018 ob 15:15
JohnSmith,

morda je pa ideja, da pridobijo odgovore le nas, ki nas to zanima ne glede na neko finančno ali drugačno stimulacijo. Sama sem tudi izpolnila, ker sem za volanom vsak dan in me zanima na kak način pridobivajo podatke o voznikih v takih raziskavah.
zziga+
# 07.11.2018 ob 12:24
Če bi bil jaz fakulteta, bi javni aganciji rekel, naj zavarovalnico zaprosi za verodostojen vzorec/presek svojih strank v avtomobilskem zavarovanju, ta pa naj bi od strank pridobila soglasje za obdelavo osebnih podatkov ter jih za rešitev ankete nagradila s 5 % bonusom pri letni premiji.
Vse ostalo je kljuvanje plev med zrnjem ...
JohnSmith
# 07.11.2018 ob 11:08
Jah, z brezplačnim izpolnjevanjem anket ne bom zaslužil za plačilo prispevkov in davkov, kaj šele za minimalno plačo. Sem jo vseeno izpolnil, ampak tole freeriderstvo javnega sektorja mi ni všeč.
ajvard1
# 07.11.2018 ob 09:47
brezplačno 20 minut reševat anketo?
Kazalo