Prevoze otrok opravljajo le ženske s preverjeno zgodovino in z izkušnjami. Foto: VanGo
Prevoze otrok opravljajo le ženske s preverjeno zgodovino in z izkušnjami. Foto: VanGo

Podjetje VanGo je ustanovila 28-letna ekonomistka in mlada podjetnica, Marta Jamrozik. Podjetje ponuja storitev varnih prevozov za najstniške otroke (tudi malo mlajše), katerih starši zaradi službenih obveznosti ne morejo priti po njih v šolo ali jih spremljati na različne dejavnosti.

Podjetje, ki deluje šele šest mesecev, na teden opravi več sto prevozov v okrožju Fairfield v ameriški zvezni državi Connecticut, ki obsega več mest in predmestij. Letos bodo svoje storitve ponudili na novem območju, takoj ko bo mogoče, pa bodo svoje delovanje razširili tudi na druge ameriške zvezne države.

Veliko mladih strank uporablja njihove prevoze po ustaljenem urniku (denimo za prevoz na košarkarske treninge ob torkih in četrtkih), pri čemer je mogoče storitve rezervirati en mesec vnaprej. Aplikacijo za naročanje njihovih storitev je preneslo že več kot tisoč uporabnikov.

Varnost je na prvem mestu
Prevoze za podjetje opravljajo samo ženske, od katerih je približno 85 odstotkov mater, pri vseh pa opravijo zelo strog postopek preverjanja. Podjetje namreč želi ponuditi prevoze, ki jim lahko zaposleni in zaskrbljeni starši popolnoma zaupajo. Zato pri kandidatkah za voznice preverjajo prstne odtise, vozniško zgodovino in prejšnje zaposlitve, preverijo pa tudi njihove avtomobile. Poleg tega morajo voznice imeti najmanj tri leta izkušenj z otroki, pri čemer se upošteva starševstvo, učiteljstvo ali varstvo otrok.