Družabna kronika
slice
Video: Prireditev Pivo in cvetje letos privabila več tujcev
Končala se je 50. prireditev Pivo in cvetje, 20. julij 2014 ob 14:00 Okrog sto tisoč obiskovalcev je v treh dneh po ocenah organizatorjev obiskalo petdeseto prireditev Pivo in cvetje v Laškem. Med njimi so bili številni tujci. Po skromnem četrtkovem obisku
6
Kriza identitete Piva in cvetja: boljša (plačljiva) glasba, slabši obisk
40
18. julij 2014 ob 14:03 Skromnejši obisk četrtkovega večera, ki je v zadnjih letih postal stalnica na festivalu Pivo in cvetje, je zaznamoval tako brezplačno koncertno dogajanje v središču Laškega kot plačljivo prizorišče ...
Trkaj: Levica in desnica sta kot roki, ki boksata
14
17. julij 2014 ob 06:15 "Dan zmage – čas je, da gremo v novo dobo in prebrodimo travmo, ki se je dogajala," pravi Rok Terkaj, bolj znan kot Trkaj, nekaj dni po tednu ostrih političnih izmenjav besed.
Anika Horvat rodila hčerko Stello
16
17. julij 2014 ob 12:17 Primorska pevka Anika Horvat je povila deklico, ki jo je poimenovala Stella, poročajo slovenski mediji. Glasbenica o nosečnosti ni želela govoriti v medijih.
Foto in video: Blatni ŠVIC ali ko kaplje dežja povzročijo luknje v sistemu
23
14. julij 2014 ob 06:59 Jasa, kjer je vedno "številka nedosegljiva"; mladina, zaradi katere so potrebni napisi, da ne strežejo alkohola mladoletnim; preverjena druščina koncertnih izvajalcev in blato so zapečatili letošnji ...
Rosvita Pesek: Pri vodenju Odmevov in tudi vseh drugih oddaj je prisotna samocenzura Rosvita Pesek je bila letos prvič nominirana za najboljšo voditeljico informativne oddaje v okviru medijskih nagrad viktor, kar jo je zelo presenetilo.
209
Jernej Damjan in Taya postala starša Smučarskemu skakalcu Jerneju Damjanu in njegovi soprogi, pevki Tayi, se je danes rodila hčerka, ki sta ji dala ime Niki.
22
Začaran krog velikih glasbenih imen: "Slovenca s festivala odženeta že dve dežni kaplji!" Plačljivi oder sredi največje turistične prireditve v Sloveniji Pivo in cvetje ostaja. A drugače od preteklega leta so se organizatorji sestave nastopajočih v Jagodčah lotili bolj premišljeno.
12
Slavje Rudija Bučarja in Frčafel: velik korak za Istro, še večji za MMS Rudi Bučar je postal veliki zmagovalec 34. festivala Melodij morja in sonca. Obudil je melos, ki je že skoraj pozabljen na slovenskih tleh, tvegal s skladbo v narečju in uspel.
18
Obiskovalci za ograjo: je vstopnina za "ograjene" javne površine rešitev? Kongresni trg se je s prihodom poletja znova spremenil v kulturno-koncertno prizorišče. In če so lahko še lani mimoidoči velikokrat uživali v vsebinah brezplačno v parku Zvezda, letos ni več tako.
44
"Povečuje se število veselic, toda kaj pa je z večjimi rokerskimi koncerti?" Čatež pri Trebnjem bo tudi letos postojanka za Študentski vikend inteligence in cvička ali krajše ŠVIC. Organizatorji tudi tokrat stavijo na kitarsko kombinacijo domačih skupin in gostov z Balkana.
11
Kovaški šmaren: "Ni šmarna brez vonja po kuhanju oglja" Vonj po kuhanju oglja, stojnice z izdelki domače obrti, široko odprta vrata kovaškega muzeja, velika ponudba kroparskih jedi.
1
Ivan, Zoki, Alenka, Tinka in drugi v filmu Dobrodošli v Jebovlju " V Jebovlju, idiličnem mestecu na sončni strani Alp, vlada prava drama. Prebivalci so postali talci, mesto terorizirata Ivan in Zoki s svojimi pomočniki."
14
"Na standupovskem nastopu je več vsebine kot na predvolilnem soočenju" Vetrinjski dvor, ki je namenjen standupovskim nastopom, je letos gotovo eno najbolj obiskanih prizorišč mariborskega festivala Lent. Pogovorni šov z naslovom Stari, umrl sem!
11
Kaj je za Perico Jerkovića boleč nastop? "Da si tam gor sam, gol, z roza liziko v roki." "Narečja so zabavna, ker so nekaj drugačnega, nenavadnega. Problem nastane le v primeru, ko je to vse, kar je. Čuj," pravi stand up komik Perica Jerković.
6

Kazalo