Morda niste vedeli, da je Alenka velika nogometna navdušenka, ki tudi ve, kaj je ofsajd. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Morda niste vedeli, da je Alenka velika nogometna navdušenka, ki tudi ve, kaj je ofsajd. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Kot je povedala za MMC, si bo začetne tekme ogledala kar doma, finalne pa po navadi gleda v družbi prijateljev. Favoritov, glede na to, da na Poljskem in v Ukrajini slovenske izbrane vrste ne bo, nima, zato se bo pustila presenetiti.

Kmalu si boste lahko prebrali, kako bo EP v nogometu spremljala Mojca Mavec.
Pa vseeno nas je zanimalo, za katero tujo reprezentanco ali klub navija ob velikih dogodkih. "Na prvem mestu v mojem srcu je seveda slovenska reprezentanca, potem pa imam nekaj priljubljenih tujih klubov: tu je moj dragi Hajduk, pa Real Madrid in Bologna, saj tam igra moj dobri prijatelj Rene Krhin," je povedala.

Navijat gre tudi na stadion
Si je kdaj ogledala tudi kakšno nogometno tekmo v tujini? "Seveda!" je kot iz topa izstrelila sogovornica. "Bila sem recimo na tekmi Lige prvakov Partizan - Arsenal, ta mi je res ostala v spominu; kadar se le da, grem na tekme Hajduka in seveda na tekme slovenske reprezentance."

Še preden smo jo povprašali o tem, kako je glede nogometa tehnično podkovana, je kar sama dodala: "Sem ena redkih žensk, ki vedo, kaj je ofsajd." Ob koncu je še enkrat ponovila, da z vsem srcem navija za slovensko reprezentanco. Pa čeprav je tokrat na EP-ju ni.