Glavna vloga bo letos pripadla zasedbi Happy Ol' McWeasel. Foto: BoBo
Glavna vloga bo letos pripadla zasedbi Happy Ol' McWeasel. Foto: BoBo

Obiskovalci bodo lahko prisluhnili tudi Italijanu Giacomu Voliju, ki se je javnosti predstavil na glasbenem tekmovanju The Voice, zasedbi Rodoljubac in malo manj uveljavljeni skupini Neonate.

Glavni izvajalci že tradicionalne prireditve so letos Happy Ol' McWeasel. Njihovi začetki segajo v leto 2007, ko sta se Gregor Jančič in Primož Zajšek odločila, da slovenskemu občinstvu za dan sv. Patrika ponudita nekaj drugačnega. Osnova njihove glasbe so keltske tradicionalne pesmi, skupina pa jim svoj pečat dodaja z domiselnimi besedili.

V njihovi glasbi je mogoče zaznati veliko mero socialnega čuta in družbene kritike, hkrati pa ne pozabijo niti na igrivo, veselo in velikokrat tudi sarkastično podajanje sporočila.

Glede na lanske pozitivne odzive organizatorji nocoj pričakujejo nekaj tisoč slovenskih, pa tudi hrvaških in italijanskih ljubiteljev rockovske glasbe. Na prizorišču bo tudi letos mogoče taboriti, obiskovalcem pa bo na voljo pivo RBB, ki je bilo narejeno posebej za letošnjo prireditev Rock Batuje 2016.