Za zdaj so znani le nominiranci za viktorje popularnosti. Foto: MMC/Miloš Ojdanić
Za zdaj so znani le nominiranci za viktorje popularnosti. Foto: MMC/Miloš Ojdanić

Revija Stop je razglasila finaliste za viktorje popularnosti - te bodo letos podeljevali le v štirih kategorijah: za najboljši televizijsko in radijsko osebnost, za najbolj priljubljenega glasbenega izvajalca in radijsko postajo. In zakaj so se odločili zmanjšati število kategorij? "Iz leta v leto je bilo po sicer prijaznih čestitkah za imenitno prireditev pogosto slišati, da so viktorski večeri zabavni, a predolgo trajajo. Po dobrem premisleku, usklajevanju mnenj in iskanju kompromisov smo se odločili ustreči tistim, ki stavijo na več dinamike in zgoščeno dogajanje," so organizatorji zapisali v reviji Stop.

Kdo so nominiranci?
Med televizijci so poleg treh znanih obrazov z RTV Slovenija (Maria Galuniča, Rosvite Pesek in Slavka Bobovnika) nominirani še Darja Zgonc in Jani Muhič, med radijskimi osebnostmi pa se za viktorja popularnosti potegujejo Andrej Karoli, Blaž Švab, Denis Avdić, Miha Šalehar in Sašo Hribar.

Za najbolj priljubljenega glasbenega izvajalca se potegujejo Čuki, Jan Plestenjak, Modrijani, Muff in Tanja Žagar. Med petimi nominiranimi za najbolj priljubljeno radijsko postajo so se poleg "našega" Vala 202 znašli še Radio 1, Radio Aktual, Radio Center in Radio Ognjišče.

Lani so kipec za najbolj priljubljeno radijsko postajo domov odnesli: Val 202, Klemen Slakonja (tv-osebnost), Jože Činč (radijska osebnost) in Modrijani.

Tudi letos prireditev v Mariboru
Letošnja podelitev viktorje bo čez natanko dva meseca, 18. aprila. In, kot so zapisali v reviji Stop, ker so bili lanski viktorji tako nepozabni, jih bodo tudi letos podeljevali v štajerski prestolnici, natančneje v SNG-ju Maribor.