Na sproščen in (menda) duhovit način bosta obdelala večno tematiko   medgeneracijskih sinergij, (ne)sprejemanja moderne  tehnologije in (ne)soočanja  s (pre)hitrim tempom življenja. Pa tudi aktualne slovenske družbene dileme o zapuščini starejše generacije mlajši. Foto: Žiga Mihelčič
Na sproščen in (menda) duhovit način bosta obdelala večno tematiko medgeneracijskih sinergij, (ne)sprejemanja moderne tehnologije in (ne)soočanja s (pre)hitrim tempom življenja. Pa tudi aktualne slovenske družbene dileme o zapuščini starejše generacije mlajši. Foto: Žiga Mihelčič
Tin Vodopivec in Boris Kobal
Mario Galunič je "glavni krivec" za nastanek "dvojno smešne komedije" Staro za novo, saj sta se Tin in Boris spoznala med snemanjem oddaje Moja Slovenija. Foto: Žiga Mihelčič
Boris Kobal in Tin Vodopivec
Tin: "Seveda je bolj možato, da požreš ego in vprašaš za pot. Ampak zakaj bi naredil kaj takega, ko pa imaš GPS?!" Kobal pa je mnenja, da si večji gentlamen, če imaš Garmin, ki mu ne zaupaš in greš za pot spraševat domačine. Foto: Žiga Mihelčič
Tin Vodopivec in Boris Kobal
Boris: "Če maš lase na glavi, je vedno delo z njimi. Če si pleško, je pa hitro urejeno. Od pamtiveka." Foto: Žiga Mihelčič
Tin Vodopivec in Boris Kobal
Izvedeli boste vse o staranju, mladosti, o tehnologiji in ljubezni. Pa seveda, kdo se na koga "šlepa" in kdaj lahko rečemo, da smo stari in do kdaj smo mladi? Foto: Žiga Mihelčič
Tin Vodopivec in Boris Kobal
Tin in Boris o sebi (menda) pravita, da kljub temu, da je med njima 30 let razlike, drug na drugega gledata kot na konkurenco, občasno pa sta tudi prijatelja. Foto: Žiga Mihelčič
Tin Vodopivec
Tin: "Dandanes prek stacionarnega telefona težko sploh prideš do kakšne informacije. Edino, če veš na pamet številko kakšnega prijatelja in veš, da ima čas, da se ti bo javil in pogooglal to, kar te zanima." Foto: Žiga Mihelčič

Pozitivno sodelovanje rodi novo (pozitivno) sodelovanje. Komika sta se namreč spoznala med snemanjem oddaje Maria Galuniča, Moja Slovenija na TV Slovenija. Vsak s svojim slogom, kritičnim odnosom do družbe in pogledom na svet. Tin, ki zna duhovičiti in nežno pihati na dušo, Boris pa kot stari primorski maček naivno zre v slovensko politično korito, pa tudi njegove čezmejne izkušnje niso ravno zanemarljive. Če pa dodamo še Borisovo analiziranje o tem, "kako je bilo včasih", in Tinovo repliko z obveznim zavijanjem z očmi, "kako je danes", dobimo dovolj razlogov za smeh, združenih v novi komediji Staro za novo, ki bo prvič predstavljena javnosti v ljubljanski Operi 30. novembra.

Že pred premiero pa smo "fotru, ki moralizira" in "sinu, ki taktizira" zastavili nekaj nujno potrebnih vprašanj. Vabljeni k branju zabavnega intervjuja!


Digitalna beležka v telefonu ali analogna s kemičnim svinčnikom v žepu? Katero uporabljata danes in kdo pride na sestanek, kdo pa zamudi ali pozabi nanj?
Boris: Papir in svinčnik z radirko na konici! Oba prideva na sestanek in "nekdo" vedno zamudi.
Tin: Oboje, včasih si zapišem kaj v telefon, spet drugič mi je veliko lažje, če napišem v beležko. Problem je potem dešifrirati vse to nekaj dni kasneje, ko ne veš več, kaj si takrat mislil (smeh). Na sestanke zamujam pa jaz, ker ... hm ... sem neodgovoren! Evo, pa sem rekel, a ste zdaj zadovoljni?!

Frizure danes in pred 30 leti. S katerimi je bilo več dela?
Boris: Če imaš lase na glavi, je vedno delo z njimi. Če si pleško, je pa hitro urejeno. Od pamtiveka.
Tin: Frizerski posel je dandanes v razcvetu, vendar ne smemo pozabiti "bundesliga frizure", ki je, roko na srce, terjala kar nekaj dela in nege.

Garmin ali stopiti iz avta in vprašati za pot? Kaj je bolj moško?
Boris: Imeti Garmin, ki mu ne zaupaš, in nato sprašuješ domačine, kje je kaj.
Tin: Definitivno GPS, brez njega ne bi nič našel. Seveda je bolj možato, da požreš ego in vprašaš za pot. Ampak zakaj bi naredil kaj takega, ko pa imaš GPS?!

"Nor" (stacionarni) ali pametni telefon? Pri katerem prej pridemo do željene informacije?
Tin: Dandanes prek stacionarnega telefona težko sploh prideš do kakšne informacije. Edino, če veš na pamet številko kakšnega prijatelja in veš, da ima čas, da se ti bo javil in "pogooglal" to, kar te zanima.
Boris: Jaz imam oboje. Pa sem večkrat totalno dezinformiran.

Štedilnik na drva ali indukcijska plošča? Kaj je zanimiveje imeti v kuhinji?
Boris: A se še kdo spomni na krompir "z rora"? Pa skorjica pod njim. Ubijal bi za to.
Tin: V rumenem tisku sem prebral, da je Boris presnojedec in ne uporablja naprav za toplotno obdelavo hrane. Če to napišejo mediji - pa že mora biti res!

Ženske danes in pred 35 leti? Katere bolje kuhajo in katere so bolj trmaste?
Boris: "Baba je baba ..." Ni pomembno, kaj kuhajo in katera je bolj trmasta. Odločujoči dejavnik so joški.
Tin: No, no, leta 2015 smo! A se ne bi morali pogovarjati o enakovrednosti med spoloma in o tem, kako doseči, da bo recimo še več žensk na vodilnih položajih, kot pa o tem, katera bolje kuha. Se pa strinjam z Borisom glede jošk.

Pet otrok pri hiši pred 30 leti ali en "otrok" danes, ki ima 30 let? V kateri situaciji je več stresa?
Boris: Jaz sem edinec in vem, da je bila "štala".
Tin: Če imaš pet otrok, zna biti stresa kar precej, ampak je enakovredno razporejen skozi vse pore življenje. Če imaš doma enega 30-letnika, pa je težava samo ena - kako ga spraviti ven.

Wi-fi, ki ne dela, ali tečni sorodniki? Kaj je bolj neroden položaj na družinskih obiskih?
Boris: Mrzla juha.
Tin: A ni to po navadi kar Murphyev zakon? Prideš k sorodnikom in so tečni, wi-fi ti ne dela, potem pa pridejo na vrsto še vprašanja: kdaj bomo kaj pestoval, kdaj se boš zresnil in kdaj spet prideš?

Branje knjige ali ekološkega PDF-ja na pametnem telefonu na plaži? Kdaj si bolj zapomnimo vsebino knjige?
Boris: Prisegam na papir. Pa še nujen je. Kaj naj počnem na stranišču s PDF-jem?
Tin: Na plaži mora biti knjiga iz papirja. Drugače ni isti občutek. Poleg tega pa se po navadi sonce odbija od zaslona in zelo težko bereš.

Politični slogani v Jugoslaviji in EU-ju. Kateri so bolj izvirni?
Boris: SFRJ je imela dobre slogane o notranjem in zunanjem sovražniku. Pa o Titu, pa Trst je naš! EU je pa je že sam po sebi neduhovit slogan.
Tin: Žal se ne spoznam preveč na kulinariko.

Boris, kakšna je bila včasih "počasna hrana" oz. kaj ste sploh zdravega jedli, ko hrana še ni bila "eko in bio"?
Boris: Vsega po malem. Ni bilo teh dilem o bio in eko. Pojedel si, kar je bilo na krožniku.

Tin, danes imamo "počasno" in "hitro" hrano. Kaj sledi?
Tin: Hm, že zdaj vedno bolj prodirajo praški in tabletke - ki nadomeščajo pravo hrano. Pojej tole tableto, spij tale prašek in dobil boš vse sestavine, ki jih tvoje telo potrebuje. Saj imam rad napredek in zagotovo skozi vse to res dobiš prave sestavine, ampak jaz rabim svojo dnevno dozo paradižnika in pika. A dobiti tistega pravega - to je pravi problem.