Borut je še dodal, da zdaj uživajo v igranju. Foto: MMC RTV SLO
Borut je še dodal, da zdaj uživajo v igranju. Foto: MMC RTV SLO
Niet
Na novem albumu pesmi predstavljajo tragično zgodbo o begu iz družbenega konformizma, ki ne pripelje nikamor, saj se brezizhodnost (anti)junakov lahko konča le s smrtjo. Naslov je 13, tudi zato, ker prinaša 13 pesmi. Foto: MMC RTV SLO

Pritisk, s katerim se je srečal Borut, potem ko je v kultni skupini prevzel breme pevca, je bil, kot pravi sam, velik. "Ampak če mi ne bi člani zelo eksplicitno dali podporo in mi rekli, da je to to, potem bi oni že ne vem katerega leta naprej igrali. Ampak niso našli pevca in so ga 17 let iskali. Potem tudi jaz ne bi te vloge sprejel," je razložil Borut in dodal, da so vsi tisti, ki so poznali Primoža, dali skupini potrditev.

Z novim pevcem so prišli tudi nov zvok in nove širine v njihovi glasbi. "Saj to je Niet že 1993 počel, ko sem bil jaz star osem let. Ko so posneli Bil je maj in Ruski vohun, so jih vsi pljuvali. Jaz se spomnim tega, bilo je veliko pljuvanja, čez to da to ni več Niet. Ampak danes, ko igramo Bil je maj ali Ruski vohun, se ve, je evforija največja," je še pojasnil pevec.

Mlajše občinstvo ni obremenjeno s Primožem
Kako pa pevca sprejemajo vsi tisti, ki z Nieti niso odraščali? "Mlajša publika ni obremenjena s Primožem, ker ga ni poznala. V bistvu sem še jaz obremenjen z njim. Mlajša publika pa ni. Predstavljam si, ampak ne morem vedeti, predstavljam si, da precej drugače," je ugotavljal najnovejši član skupine Niet.

Skupina je maja izdala prvi pravi album in ga nato predstavila na velikem koncertu v Križankah 31. maja. "Po Križankah je verjetno prišel kakšen novinar do našega člana in nas vprašal: 'Kaj zdaj?' Eden izmed teh sem bil tudi jaz. In sem rekel, jaz sem prazen, jaz ne vem, kaj bo zdaj. Ampak to je bilo po nastopu in enemu mesecu enega ogromnega – ne pritiska – ampak angažmaja, stvari, ki se dogajajo okrog tega. Si utrujen in ne moreš," se spominja preteklih tednov Borut.

Odšli na zaslužen dopust
Po nastopu na Rock Otočcu in Šklabfestu je zanj in za skupino zdaj prišel čas za dopust. "Zdaj smo bili dve leti in pol ves čas skupaj. In moramo iti malo narazen. Potem pa ja, avgusta pa spet novi nastopi," je sklenil Borut.