Vsi Božičkovi oboževalci ne pozabite pred spanjem pod božično drevo dati piškote in mleko, saj zna Božičku po napornem delu zakruliti v želodčku. Božiček je namreč povedal, da s škrati pomagači in jelenčki zaradi obilice dela niso imeli časa povečerjati. Foto: Reuters
Vsi Božičkovi oboževalci ne pozabite pred spanjem pod božično drevo dati piškote in mleko, saj zna Božičku po napornem delu zakruliti v želodčku. Božiček je namreč povedal, da s škrati pomagači in jelenčki zaradi obilice dela niso imeli časa povečerjati. Foto: Reuters
Otrok
Božiček obdaruje otroke v noči pred božičem (s 24. na 25. december). Foto: EPA

Brez skrbi, vsi, ki niste bili najbolj pridni to leto. Božiček obdaruje tudi poredne otroke, saj kot pravi sam, noben otrok ni poreden vse leto, tako da bo vsak dobil nekaj.

Božička je v MMC-jevi klepetalnici malo pohecal tudi drugi dobri mož - dedek Mraz. Želel je izvedeti, kje nabavlja blago njegov konkurent Božiček: "Kjer dobim najboljšo ponudbo, kot vsak preudaren potrošnik. Seveda imam količinski popust, ker sem kupec na debelo. Božiček ni "po župi priplaval", dedek Mraz moj dragi. Si me hotel malo okrog prinesti, kajne, kolega :)"

Rožco je zanimalo, ali je med tremi dobrimi možmi kaj rivalstva, Božiček pa je odgovoril: "Uradna verzija: ah, kje pa. Off the record: seveda, biznis je biznis. Gremo pa seveda po koncu sezone skupaj na zasluženga kuhanca!"

Uporabnika aaa je zanimalo, ali bo zaradi globalnega segrevanja kmalu namesto svojega pokrivala nosil plavalno kapico, uporabnika pa jezi tudi, ker letos božič ne bo bel: "Ah, aaa, kdo bi vedel ... tale naš planet se mi prav smili. Tudi jaz imam rad sneg, mislim pa, da nas zna ponoči presenetiti kaka snežinka."

Božiček o politiki in športu
Božiček, kako ocenjujete delo slovenskih politikov v letu 2011 - so bili pridni ali poredni, je vprašal uporabnik hruška: "Joj, to je pa težko vprašanje, saj Božiček ni mož, ki bi se kaj dosti zanimal za takšne reči. Saj veste, priprava na ta logistični podvig, ki ga z ekipo izvedemo v noči na 25. december, zahteva celega človeka! Se pa gotovo vsak izmed njih po svoje trudi, kajne?"

Celoten klepet si lahko pogledate tukaj.

Dobri mož je tudi športni navdušenec. Čeprav ni želel povedati, ali je za Messija ali Ronalda, je razkril, da bosta oba dobila nove kopačke. Božiček, ki si brije brado enkrat na leto, je spremljal tudi uspehe slovenskih športnikov: "Pred vsemi je uspešna sezona in neskromno moram povedati, da sem imel tudi jaz prste vmes, ja."

In kje bo Božiček preživel novo leto? "Od božiča naprej sem na krajšem dopustu, tako da bom najbrž na kavču pred televizijo, gledal bom silvestrski program na TV Slovenija, seveda! Jasna Kuljaj je zelo luštna, a ne?"