Naraščaj leta: Janez Janša in njegova Urška sta dobršen del leta 2011 preživela v veselem pričakovanju, avgusta pa se jima je rodil Črtomir. Foto: Facebook/Janez Janša
Naraščaj leta: Janez Janša in njegova Urška sta dobršen del leta 2011 preživela v veselem pričakovanju, avgusta pa se jima je rodil Črtomir. Foto: Facebook/Janez Janša
Rajko Hrvatič in Daša Podržaj
Poroka leta: Večno zvestobo sta si pompozno obljubila poslovnež Rajko Hrvatič in njegova Daša. Foto: Organizator
Lojze Slak
Slovo leta: Za vedno se je poslovil legendarni Lojze Slak. Foto: MMC RTV SLO
Paris Hilton
Prihod leta: Slovenijo je povsem nepričakovano obiskala Paris Hilton. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Misija Evrovizija
RTV-projekt leta: Oddaja Misija Evrovizija, ki bo finale dočakala 8. januarja 2012. Foto: Žiga Culiberg

Lahko bi dejali, da je šlo za precej plodno leto, saj so se naraščaja razveselili številni znani Slovenci in Slovenke. Najbolj znan "zvezdniški" dojenček leta je seveda mali Črtomir, ki sta se ga očka Janez Janša in mamica Urška Bačovnik razveselila avgusta.

Novega naraščaja so se v letu 2011 med drugim razveselili tudi voditelji Erika Žnidaršič, Boštjan Romih, Anja Križnik Tomažin, Ana Bešter, Tanja Bivic, igralec Jurij Zrnec, raper Zlatko, slovenski playboy Erazem B. Pintar, nogometaš Samir Handanovič, novico o veselem pričakovanju pa so sporočili tudi Aleš Vovk - Raay, Ana Pirkovič Tavčar in Klemen Slakonja.

Vzeli so se ...
Slovenski stand up komik Boštjan Gorenc - Pižama je le še za las ujel letnico 2011, saj je v zakonski jarem skočil v zadnjem tednu starega leta, ki ga je v poročnem smislu zaznamovala razkošna poroka razvpitega poslovneža Rajka Hrvatiča in njegove Daše Podržaj, ki sta potrdila, da bosta zibala v letošnjem letu. Večno zvestobo sta si obljubila tudi dolgonoga manekenka Iryina Osypenko in Pahorjev tajnik Matjaž Nemec, dolgoletno ljubezen je s poroko končno kronala Rebeka Dremelj, do oltarja se je sprehodila nekdanja mis Slovenije Živa Vadnov, televizijska voditeljica Ana Tavčar je dodala še priimek Pirkovič, pevka Špela Grošelj pa je sporočila, da se je zaročila.

Slovo tako in drugače
Prav nasprotno pa leto 2011 ljubezenske sreče ni prineslo Maji Keuc, slovenski predstavnici na izboru za Pesem Evrovizije in sovoditeljici oddaje Misija Evrovizija, saj se je razšla s svojim Anžetom, kar dva razhoda pa ima za sabo misica Sabina Remar - najprej je pustila svojega spremljevalca Tomaža Kralja in se vrgla v objem mlajšega golfista, izšlo pa se ni niti z njim. Samski stan je spet okusil raper Trkaj, svoj burni zakon pa sta z medijskim pompom končala razvpita Gena in Nana Zeneli.

Srca so zlomili tudi znani slovenski glasbeniki, ki so se poslovili za vedno - v letu 2011 so tako za vedno odšli Henrik Burkat - Henček, Lojze Slak in Brendi, Slovenci pa smo trepetali tudi za usodo Jurija Zrneca, ki ga je huda bolezen prikovala na bolnišnično posteljo, a na srečo se je vse dobro končalo in Zrnec se je na odre vrnil v velikem slogu.

Zvezdniški prah na slovenskem nebu
Krono mis Slovenije si je letos priborila Lana Mahnič Jekoš, mis Universe je postala Ema Jagodič, mis zemlje Rebecca Kim Lekše, mister Slovenije Žan Cvet, Slovenka leta Petra Majdič, femme fatale Nataša Dobelšek, lepa soseda Teja Britovšek, mis športa Živa Viktoria Turk, ime leta izboru poslušalcev Vala 202 pa dr. Aleksander Doplihar, vse oči pa so se sredi decembra uprle v razvpito hotelsko dedinjo Paris Hilton, ki je povsem nepričakovano napovedala svoj prihod na elektrodogodek leta.

Projekt, ki sega tudi v leto 2012
RTV Slovenija se je v letu 2011 lahko pohvalila s sedmimi viktorji in z velikim projektom, ki bo finale doživel v letu 2012 - seveda govorimo o oddaji Misija Evrovizija, že konec tega tedna (natančneje 8. januarja) pa bo na sporedu zadnja oddaja tega slovenskega evrovizijskega cikla, v katerem so ostale le še tri kandidatke. Dvojčici Prusnik, Nika Zorjan in Eva Boto bodo v nedeljo zvečer tako upale na vaše glasove, ki bodo dve popeljali na februarsko Emo 2012, le ena pa bo od tam odpotovala v Azerbajdžan na finalni izbor za Pesem Evrovizije.