Dejan Vunjak se je na odru piknika pod klobuki pridružil Čukom in zapel. Foto: MMC RTV SLO/K. K.
Dejan Vunjak se je na odru piknika pod klobuki pridružil Čukom in zapel. Foto: MMC RTV SLO/K. K.
Dejan Vunjak po stopinjah očeta Brendija

Pred skoraj natanko letom dni je slovensko javnost šokirala novica, da je v 50. letu starosti med koncertom umrl slovenski pevec Branko Jovanović Vunjak - Brendi, ki so ga fotografski objektivi zadnjič ujeli le nekaj dni prej na tradicionalnem vsakoletnem Lady pikniku pod klobuki. Danes je prišel čas za nov piknik, med povabljenimi pa je bil tudi Brendijev sin Dejan, ki je goste presenetil tudi s sproščenim glasbenim nastopom na odru in požel navdušen aplavz, ko se je iz zvočnikov zaslišalo: "Ona sanja Pariz, ona sanja London ..."

Za glasbo so sicer skrbeli Čuki, sem ter tja so se jim je na odru spontano pridružili tudi drugi slovenski glasbeniki, ki so se znašli med gosti: zimzeleni Andrej Šifrer, Vlado Pilja, Manca Špik, Saša Lendero, Marjan Smode, Tanja Žagar, dvojčici Eva in Nika Prusnik ter znova združeni Game Over. Goste je s humornimi domislicami zabaval tudi stand-up komik Tin Vodopivec, vmes pa je bil čas tudi za stave znanih Slovencev glede popoldanske nogometne tekme med Italijo in Hrvaško.

Dobrodelna nota prireditve
Seveda pa so bili v ospredju klobuki, čeprav se nam je zdelo, da so bili tokrat nekoliko manj "divji" kot prejšnja leta, večina obiskovalcev pa se je letos odločila za dobrodelne klobuke - dobrodelna akcija je potekala v sodelovanju s fundacijo Beli obroč Slovenije, gostje pa so z nakupom klobuka pomagali dekletu, ki je bila v mladosti žrtev spolne zlorabe, nato pa je zbolela še za rakom.

V spodnji galeriji si lahko ogledate znane Slovence, ki so se "oklobučili", v priloženem videoposnetku na desni strani pa si lahko ogledate tudi odlomek z nastopa Dejana Vunjaka!

Dejan Vunjak po stopinjah očeta Brendija