V prvi oddaji bo gostoval Edvin Fliser. Na fotografiji z Ano Tavčar Pirkovič in Patrikom Greblom. Foto: Žiga Culiberg Foto:
V prvi oddaji bo gostoval Edvin Fliser. Na fotografiji z Ano Tavčar Pirkovič in Patrikom Greblom. Foto: Žiga Culiberg Foto:
Ana Tavčar Pirkovič bo gostiteljica v novi glasbeni oddaji Naj muzika igra. Foto: Žiga Culiberg
Voditeljica nove glasbene oddaje je Ana Tavčar Pirkovič. Foto: Žiga Culiberg

Razvedrilni program Televizije Slovenija namreč v sodelovanju z Big Bandom RTV Slovenija pripravlja novo glasbeno oddajo Naj muzika igra. Gre za polurno oddajo, posvečeno slovenskim glasbenim legendam, ki jim glasba pomeni življenje, v svoji glasbeni karieri pa se je njihova pot križala tudi z glasbenimi sestavi RTV Slovenija.

Oddaja bo na sporedu ob torkih okoli 20.50 na 2. programu TV Slovenija, prvič že nocoj, 11. avgusta.

Izbrani izvajalci, legendarni slovenski pevci in pevke, bodo svoje uspešnice zapeli ob spremljavi Big Banda RTV Slovenija, skozi kratke pogovore z voditeljico oddaje in dirigentom pa boste spoznali tudi delček življenja posameznega izvajalca.

"Prijetna večerna popestritev"
Gostiteljica oddaje bo Ana Tavčar Pirkovič:"Torkovi večeri bodo v znamenju dobre glasbe; mislim, da bodo prijetna večerna popestritev, z našim Big Bandom bodo nastopile legende slovenskih pevskih odrov s svojimi legendarnimi skladbami. In to so tiste, ki jih znamo vsi na pamet, tiste, ki jih slišiš večkrat, pa jih še vedno rad poslušaš, znova in znova! Gledalci lahko pričakujejo tudi sproščene kratke pogovore s pevci, v katerih bodo ti razkrili tudi kaj takega, česar še nismo slišali. Elda Viler je bila denimo ganjena, ko se je spomnila, kakšno popotnico je dobila od svoje mame, ko je šla v svet; Edvin Fliser je priznal, da je na Slovensko popevko zamudil, ker ga je zadržalo dekle!" O novi voditeljski vlogi pa je še dodala: "Zame je oddaja prijeten izziv, Big Band imam od nekdaj rada, njihov zvok mi je pri srcu. Malo nostalgičen, hkrati pa svež. Da ritem, ustvari vzdušje. No, moje delo sicer ne bo kaj dosti drugačno kot sicer; ohranila bom svoj slog - oddaje bodo sproščene in malo "mediteranske", dinamične in nič zarjavele, hkrati pa spoštljive in zimzelene!"

Dirigentsko paličico si bosta v prvi seriji osmih oddaj izmenjavala dirigenta Big Banda RTV Slovenija, Patrik Greblo in Tadej Tomšič.

Dirigent Big Banda RTV Slovenija, Patrik Greblo je o oddaji povedal: Ob 70-letnici ustanovitve Plesnega orkestra Radia Ljubljana, ustvarjalnega epicentra slovenske zabavne glasbe, bomo z njegovim naslednikom - Big Bandom RTV Slovenija gostili vidnejše izvajalce, ki so se v zgodovino slovenske popevke vpisali z zlatimi črkami. Koncept oddaje Naj muzika igra je enostaven, prilagojen krajšemu in aktualnejšemu televizijskemu formatu, ki smo ga s skupnimi močmi razvili v Razvedrilnem programu Televizije Slovenija in v Glasbeni produkciji RTV Slovenija."

V nadaljevanju bo oddaja gostila tudi druge glasbene sestave RTV Slovenija in tako predstavila gledalkam in gledalcem širši krog žametnih slovenskih izvajalk in izvajalcev.