Beyoncé je v Zagreb zvabila tudi nekatere slovenske glasbenike. Foto: Frank Micelotta/Invision/AP
Beyoncé je v Zagreb zvabila tudi nekatere slovenske glasbenike. Foto: Frank Micelotta/Invision/AP
Hannah
Hannah je bila navdušena nad celotno podobo, ki jo je predstavila pevka na odru. Foto: MMC/Miloš Ojdanić
Perpetuum Jazzile
Na koncertu je bilo mogoče opaziti tudi nekatere člane Perpetuum Jazzile. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Beyonce
Pevka je zapustila občinstvo v Zagrebu po dveh urah programa. Foto: Frank Micelotta/Invision/AP
Beyonce
Beyoncé je bila že drugič na hrvaških odrih. Foto: Frank Micelotta/Invision/AP

Letošnja predstavnica Slovenije na Evroviziji Hannah je že takoj po koncertu dejala, da je bil nastop ameriške pevke r'n'b-ja popoln. Člani Perpetuum Jazzile, pa so predvsem poudarili njene pevske in plesne sposobnosti. "Dobili smo kar nekaj novih idej za Stožice 9. novembra," je dejal v šali član vokalne zasedbe Jan Trost.

Več o dogajanju sinoči si lahko preberete na spodnji povezavi:
"Nihče ne zmore kot Beyoncé - ona je kraljica B!"

Hkrati pa je izpostavil težavo v ozvočenju dvorane. "Bilo je preglasno in basi neukročeni, da so na trenutke povozili glasbo in petje. Že nekaj odstotkov tišje ozvočenje bi naredilo enak učinek, ob katerem bi lahko uživali še bolj," je še dejal.

Vtise preostalih članov Perpetuum Jazzile in Hannah si lahko preberete spodaj.


Urša Cigler (PJ):
"Beyonce je 'superwoman'. Vrhunska pevka in plesalka, z lahkotno sproščenostjo in divjo energijo obvladuje oder in občinstvo, je prelepa ženska in čudovita oseba. Ob neprestanem plesanju in skakanju njen glas ali intonacija nista niti enkrat popustila. Njen šov je izpiljen do potankosti. Energija na odru in pod njim je bila neverjetna."

Jan Trost (PJ):
"Šov z veliko začetnico. Vse je v redu, brez (opaznih) napak, res vrhunsko, domišljeno in dodelano. Dobesedno ti na trenutke vzame sapo. Svetlobni učinki so bili fenomenalni. Tudi Perpetuum Jazzile smo se lahko na koncertu glede šova naučili marsikaj in dobili kar nekaj novih idej za Stožice 9. novembra (smeh). Beyonce je očarala s karizmo in neverjetno energijo, ki je do zdaj nisem videl še nikjer. V glasbenem smislu je diva, ki ji marsikatera svetovna glasbenica ne seže niti do gležnjev. Energija, pevske sposobnosti, perfekcija! Obenem pa je skozi koncert pokazala tudi svojo nežnejšo in čutečo stran. Impresivna in čustveno močna kombinacija. Če me je kaj razočaralo, je bil to zvok, kar smo potrdili z več koncev, tako balkona kot parterja: bilo je preglasno in basi neukročeni, da so na trenutke povozili glasbo in petje. Že nekaj odstotkov tišje ozvočenje bi naredilo enak učinek, ob katerem bi lahko uživali še bolj. Skupna ocena: To morate doživeti!"

Ana Komlanc (PJ):
"Energijsko poln koncert, koncert številnih presenečenj! Beyoncé poskrbi za vizualno-glasbeni spektakel in skupaj z odličnimi spremljevalnimi vokalistkami ter skupino in plesalci ustvari pravo dramo. Osebno sem najbolj uživala v drugi polovici koncerta, kjer je Beyoncé res pokazala odlične glasovne sposobnosti v pesmi Love on top in v številnih malo starejših skladbah, ki jih mogoče tudi bolj poznamo. Skratka, odličen spektakel, ki smo se ga z veseljem udeležili!"

Nastja Vodenik (PJ):
"Spektakel, ki me je navdušil v vseh pogledih: vokalna perfekcija in energija Beyonce ter spremljevalnih vokalistk, kakovost spremljevalne skupine, dovršenost koreografskih vložkov plesalk in dua Les Twins so skupaj s kostumografskim konceptom, videoprezentacijami, svetlobnimi učinki in pirotehniko ponudili celostno umetnino, v kateri vsakdo najde vsaj eno stvar, ki ga popolnoma navduši."

Hannah:
"Z eno besedo: popolnost. Razmišljam o tem, da bi ji sledila še na drugih nastopih v okviru evropske turneje, toda ... Imam druge precej pomembne projekte pred sabo, za katere se moram pripraviti (smeh). Bila sem absolutno očarana nad njeno izjemno izvedbo in šovom. Vedela sem, da je izjemna, toda presegla je moja pričakovanja. Bila sem tako impresionirana nad njenimi sposobnostmi na odru. Kot izvajalka nadvse spoštujem njene talente in darove. Izredno sem hvaležna, da sem lahko šla na ta koncert - priporočam ga vsem - ne glede na njihov glasbeni okus, ker je vizualno izjemen z vsemi učinki in dizajnom. Prav tako so bili izjemni spremljevalna skupina, ki so jo sestavljale samo ženske, in plesalci, ki so popolnoma navdušili na odru. Nihče ne zmore kot Beyonce - ona je Queen B (kraljica B, op. a.)."