Pevki, plesalki, ambasadorki, kolumnistki, dijakinji ... Dvojčici Prusnik sta zaposleni bolj kot kdaj prej. Foto: MMC RTV SLO
Pevki, plesalki, ambasadorki, kolumnistki, dijakinji ... Dvojčici Prusnik sta zaposleni bolj kot kdaj prej. Foto: MMC RTV SLO
Dvojčici Prusnik
Pred dnevi sta predstavili svoj nov singel Pridi v ring, ki je nadaljevanje sodelovanja z avtorsko ekipo, ki se je podpisala pod njun adut na letošnji Emi za odhod v Baku, pesem Konichiwa. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Eva in Nika Prusnik ter Eva Boto
Čeprav ju je v finalu Eme premagala Eva Boto, dvojčici stiskata pesti za njo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Eva Boto
Nika Evi napoveduje visoko uvrstitev, čeprav, kot pravi sama, nerada napoveduje stvari za prihodnost. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Eva in Nika Prusnik
Eva in Nika vestno nadaljujeta svojo pevsko pot. Foto: Filip Kocjančič

"Ogromno dela imava s šolo, poleg tega imava še ogromno drugih obveznosti," priznavata dvojčici, ki sta med drugim pred dnevi izdali svoj nov singel Pridi v ring. Skladba je nadaljevanje uspešnega sodelovanja z avtorsko navezo Bilbi-Gregor Stermecki, ki ima svoje temelje v pesmi na letošnji Emi Konichiwa. "Z Majo, Gregorjem in Tošem se super razumemo in sodelujemo. Odločili smo se, da bomo šli s tokom," pojasnjujeta.

Sicer pa jima avtorstvo ni tuja beseda, saj sta s pisanjem lastnih skladb začeli že pred oddajo Misija Evrovizija, v kateri ju je spoznala širša javnost. "Prvo pesem sva z Evo skupaj ustvarili že v osmem razredu osnovne šole. Eva je v glavi dobila idejo za melodijo in je skupaj s tem ustvarjala tekst, drugi del pesmi pa sem napisala jaz, skratka, takrat je nastala najina prva pesem," se je spominjala Eva.

Od takrat ju pri pisanju ne ustavi nič, kot pravita sami, komaj čakata, da bosta lahko svoje ideje tudi realizirali.

Več pa si lahko preberete spodaj.


Pridi v ring je nov rezultat vajinega dela z Bilbi in njenim možem Gregorjem. Kako je pesem nastala?
Nika:
Kako točno - do podrobnosti - je pesem nastala, najbolj vesta Bilbi in Gregor. Tudi pri tej pesmi so želeli zajeti najino pozitivnost, najino drznost, zabavnost in spontanost.

Kaj je tisto, kar vas je povezalo v tako skladno ustvarjalno četverico?
Nika:
Energija! Ljubezen do glasbe, še sami ne veva točno, kaj. Ravnali sva se po intuiciji, ki naju do zdaj še ni razočarala. Vedno praviva, da je najboljše slediti notranjemu glasu in srcu.

Se tudi vnaprej vidita pod njunim okriljem, ali bi radi poskusili sodelovati še s kom drugim?
Nika:
Z Majo, Gregorjem in Tošem se super razumemo in sodelujemo. Odločili smo se, da bomo šli s tokom: "Go with the flow." Tako da so z najine strani možnosti odprte. Ne veva, kaj se bo zgodilo v prihodnosti in nočeva preveč načrtovati. Zanimivo bi bilo sodelovati še s kom, ker tako si pridobivaš tudi izkušnje, širino in veš, kako je delati z različnimi ljudmi, za zdaj pa ostajava pri Bilbi in ekipi.

Kako pa je z vajinim avtorstvom. Se kaj preizkušata tudi v tem?
Nika:
Z avtorstvom sva začeli že daleč, daleč pred Misijo Evrovizija. Prvo pesem sva z Evo skupaj ustvarili že v osmem razredu osnovne šole. Eva je v glavi dobila idejo za melodijo in je skupaj s tem ustvarjala tekst, drugi del pesmi pa sem napisala jaz, skratka, takrat je nastala najina prva pesem. Od takrat naprej piševa, vsakič, ko dobiva inspiracijo, imava že veliko idej, pesmi in besedil ter komaj čakava, da jih bova lahko uporabili.

Koliko časa zdaj - ko ni več Misije Evrovizije - posvečata pevskim in plesnim vajam?
Nika:
Malo manj kot prej. Še vedno pojeva skoraj vsak dan, na vaje hodiva enkrat na teden, čeprav zdaj nekaj časa že nisva bili, ker veliko stvari urejava s šolo. Pleševa na nastopih in pa doma, kadar začutiva željo po plesu. Seveda pa se tudi rekreirava, zdaj je super, ker je sonček in porabiva prosti čas za tek po najini vasi, medtem pa poslušava, kako ptički pojejo, vsak lep dan izkoristiva za treniranje na prostem.

Imata kaj več prostega časa?
Nika:
Iskreno povedano - niti ne. Ogromno dela imava s šolo, poleg tega imava še ogromno drugih obveznosti. Postali sva ambasadorki dveh evropskih projektov. Projektov Youth on the Move in pa Beetwen us. Spodbujava mlade k mobilnosti, kreativnosti, izražanju, drznosti in predvsem to, da sledijo svojim sanjam in širijo svoja obzorja. Posneli sva nov singel in kmalu sledi tudi videospot. Občasno piševa tudi kolumno za revijo Stop in pa nastopava po vsej Sloveniji, skratka, delava, ampak seveda ob tem tudi uživava. Dolgčas bi bilo, če bi se morali samo učiti.

Ali vama je zdaj, ko lahko spremljata priprave Eve Boto, kaj žal, da nista zmagali na Emi?
Nika:
Super bi bilo iti v Baku, to je nedvomno. Ampak tako nama je bilo namenjeno in to sva sprejeli že na dan Eme. Vse tri smo vedele, da imamo 50 odstotkov možnosti, da gremo, tako da sva se samo prepustili toku.

Kaj je tisto, kar največkrat svetujeta Evi, ko se srečata z njo?
Nika:
To, da uživa, da se sprosti na odru in pozabi na vse. Da naj misli, samo na to, da tam stoji, dela to, kar ljubi in pokaže vsem, česa je zmožna. Predvsem pa to, da je taka, kot je, ker je taka najboljša (smeh).

Katero mesto napovedujeta Evi?
Nika:
Jaz imam občutek, da bo najmanj med prvih pet, po navadi nerada napovedujem stvari za prihodnost, ampak to pa res čutim, no bomo videli, v vsakem primeru je super, ne glede na to, katero mesto bo zasedla. Moj trener, koreograf Matevž Česen nas je vedno učil, da vse, kar mi lahko naredimo, je to, da smo najboljši, da damo vse od sebe in pustimo na odru srce in dušo, potem pa je čisto odvisno od tega, komu je kaj všeč.
Eva: Nisem napovedovalka prihodnosti in ne vem, kaj bo, ampak zaupam v Evo in njene sposobnosti, zato ji želim vse najboljše.
Eva in Nika: "YOU GO GURLLLLLL!"