Družabna kronika
Dora Markun je nova mis športa. Foto: Rene Knapič in Tadej Frantar
Dora Markun z drugimi finalistkami izbora. Foto: Rene Knapič
Najlepše štiri. Foto: Rene Knapič
Dora Markun s svojim zmagovalnim pokalom. Foto: Rene Knapič
Mis športa 2018
Dvanajst finalistk se je na sklepni večer pripravljalo dva meseca. Foto: Rene Knapič in Tadej Frantar

Dodaj v

Energična, pozitivna, aktivna in privlačna - Dora Markun je mis športa 2018

Pred njo se je s tem nazivom lahko pohvalilo petnajst deklet
2. december 2018 ob 23:08
Ljubljana - MMC RTV SLO

Mis športa z letnico 2018 je postala Dora Markun iz Tržiča, ki se ukvarja s fitnesom. Na finalni prireditvi je nastopilo dvanajst finalistk, Dori pa je lento najlepše predala lanska mis, atletinja Manca Šepetavc.

"Zmage, iskreno povedano, nisem pričakovala in sem bila na razglasitvi prijetno presenečena. Sem vesela, obenem pa je to tudi obveznost. Potrudila sem bom, da bom naziv upravičila tudi v letu, ko bom nosila naziv. Obenem pa moram reči, da je za mano kot tudi za vsemi finalistkami zelo lepo obdobje, saj smo se na vajah družile in postale ne le dobra ekipa, ampak tudi prijateljice," je povedala Markunova.

Prva spremljevalka je postala Mojca Haberman, potapljačica na vdih iz Vuzenice, druga pa Kristina Zvonar, plesalka latinskoameriških in standardnih plesov iz Šmarja pri Jelšah. Mis fotogeničnosti je Domžalčanka Barbara Gavranović, ki se ukvarja s pilatesom, zmagovalka spletnega glasovanja pa je postala Markunova.

Polovico glasov je prispevala žirija, v kateri so bili poleg Šepetavčeve še preostali znani obrazi: telovadec Sašo Bertoncelj, rokometaš Ognjen Backovič, biatlonec Klemen Bauer ter mis Slovenije 2012 in osebna trenerka Nives Orešnik. Preostale glasove so dali spletno glasovanje, prisotnost in prizadevnost na vajah ter testiranje splošne razgledanosti in komunikativnosti.

Nastopilo je 12 deklet
Petnajsti izbor najlepše slovenske športnice je tretjič potekal v organizaciji Društva športnih novinarjev Slovenije in prav tako tretjič v Cankarjevem domu.

Na finalnem odru se je predstavilo še preostalih devet kandidatk, ki si življenja ne morejo predstavljati brez športa: Tjaša Centa (cheerdance, Škofljica), Maja Grintal (košarka, Domžale), Eva Zala Marovt (preskakovanje ovir s konji, Ljubljana), Pia Piberl (atletika, Maribor), Maruša Pinter (jazz ples, Ljubljana), Katja Podobnik (gorski tek in tek na dolge proge, Žiri), Danijela Todorović (boks, Ljubljana), Sara Vrečko (odbojka, Slovenske Konjice).

Spodbujati k zdravemu življenjskemu slogu tudi druge
"Na avdicijah smo iskali najbolj komunikativna, samozavestna, energična in v zdrav način naravnana dekleta, s katerimi smo želeli sestaviti ekipo mis športa Slovenije 2018. Glede na to, da je lepota relativna in njen pomen velikokrat zlorabljen, bi želela poudariti, da smo iskali dekle, ki svoj zdrav, aktiven in pozitiven način življenja širi med soljudi. Da je zgled in nam kaže, kako si lahko vsak uredi uravnovešen življenjski slog,"
je dejala vodja prireditve Anabelle Ann Logar pred finalnim večerom. Poudarila je tudi, da so se dekleta med pripravami med seboj podpirala, si pomagala in postala ekipa, čeprav je šlo za tekmovanje.

"Naše dolgoročno poslanstvo je prispevek k popularizaciji športa, tudi rekreativnega. Finalistke, ki so istočasno tudi ambasadorke športa, s svojim dobrim zgledom navdihujejo druge, da začnejo živeti bolj zdravo in aktivno," pa je izpostavil soorganizator prireditve Vojko Vučković.

Prireditev je vodil Uroš Bitenc, za glasbeni predah pa so poskrbeli Rok Trkaj, Antea Bitenc in Bojan Cvjetićanin.

Izbor poteka od leta 2003
Od leta 2003 so naslove nosile Jana Šumi, Lea Huskič, Karmen Hribar, Aneta Salihovič, Natalija Waldhuber, Pia Arhar, Ajda Sitar, Lea Perovšek, Živa Viktoria Turk, Urša Klavs, Klara Krošelj, Uršula Tomažič, Kaja Bajda, Tjaša Bahovec in Manca Šepetavc.

A. P. J.
Prijavi napako
Komentarji
Phillidor
# 02.12.2018 ob 23:26
Malo izgubi smisel, če je miss športa iz fitnesa, kjer pravzaprav dela na tem, da bo čim bolje izgledala (in ne čim več dvignila).

Ampak ok, legitimno tekmovanje, punce so fejst in prav je, da je zmagala tista, ki se je za to najbrž najbolj potrudila.
los-t
# 03.12.2018 ob 06:07
Boljše ko vsaka umetna punčkasta prenaličena miss sveta, universe, vesolja itd...lepe zdrave prav oblikovane punce!
jakosol
# 03.12.2018 ob 08:13
Vsa ta razna Miss tekmovanja so pase. Mi ni jasno kako te zadeve še sploh obstajajo. Sploh pa miss športa, pa ne vem, če sem že za katero od zmagovalk slišal kaj v povezavi s športom. Očitno privat trimčkanje in obiskovanje fitnesa že šteje za šport.
21.12.2012
# 03.12.2018 ob 06:39
lepa športnica, ni lepšega.
SpicyWeiner
# 03.12.2018 ob 11:13
frozen pingvin 4
fitnes ni šport.


Kaj pa je pol? družboslovna veda?
lordslayer
# 03.12.2018 ob 07:57
lušna dečva ...
kingeston
# 06.12.2018 ob 12:45
Malo izgubi smisel, če je miss športa iz fitnesa, kjer pravzaprav dela na tem, da bo čim bolje izgledala

tvoji umotvori so pa briljantni.

torej po tvoje tekmovanje za lepoto izgubi smisel ker se prijavljajo tja lepe punce...

BRAVO!
frozen pingvin 4
# 03.12.2018 ob 23:19
SpicyWeiner

fitnes je samo dopolnilo športu, trening, itd. da z izborom vaj ojačaš nek del telesa, odpraviš kake pomanjkljivosti, dodaš morda še kak suhi trening, itd itd.

večina fitneserjev pa tak al tak hodi v fitnes bolj zaradi imidža. v tem primeru je fitnes v kategoriji pilatesa, joge, bootcampa in podobnih jajc.
frozen pingvin 4
# 03.12.2018 ob 09:25
fitnes ni šport.
Tine Maza
# 03.12.2018 ob 04:26
Od vseh lepotnih tekmovanj je tole najmanj perverzno.

Bravo punce!
DAbears
# 03.12.2018 ob 02:53
Kako ze cuki pravjo
Krokodilcki v oceh
rezonator
# 03.12.2018 ob 02:40
hoho, kakšne "nogice" imajo večinoma vse. No, so vsaj prave športnice!
oziris.va
# 04.12.2018 ob 08:04
Všečkam :)
jingle_jangle
# 03.12.2018 ob 22:28
Presenečena? Imam prijateljico finalistko, in kot že mnogokrat slišano naj bi bilo v večini vse zmenjeno v naprej, lanski naj bi zmago plačal očka...par finalistk ima pa tudi neke rekorde al nekaj da so jih izbrali samo da so imeli več promocije...skratka eni ljudje očitno živijo od teh izborov, ki jih je vedno več in so vedno bolj irelavantni...
Kazalo