"Res je, imela sem nekaj različnih voditeljskih ponudb iz te in drugih medijskih hiš, o katerih pa niti nisem mogla resno razmišljati, saj pričakujem otroka," je povedala Erika. Foto: Žiga Culiberg

"S partnerjem sva si želela še enega otroka, zato sva bila seveda vesela. Me je pa vsake toliko časa res malo zaskrbelo, ali bom zmogla, saj je Roko precej živ otrok in že sam dovolj naporen," se Erika spominja svojega prvega odziva, ko je izvedela, da se bo njena družina povečala za še enega člana.

Velike družine zato še ne načrtuje, je pa vesela, da bo njen prvorojenec dobil bratca ali sestrico. Spola otroka za zdaj še ne pozna. "Pravzaprav nisem nikoli razmišljala, kako veliko družino si želim. Mislim, da to niti nima smisla načrtovati. No, zagotovo sem si želela, da Roko ne bi bil edinec. Za zdaj pa bo to najbrž kar dovolj," je povedala voditeljica.

Čeprav je novico delila le s svojimi najbližjimi, pa je ta ušla v javnost, kar Eriki ni najbolj všeč: "Upala sem, da jo bom lahko še nekaj časa zadržala v zasebnem krogu. Žal se informacije v medijih zelo hitro širijo in je očitno nemogoče kar koli zadržali zase, čeprav sem o nosečnosti povedala le nekaj ljudem."

Erika, njena družina in prijatelji so se novice o nosečnosti zelo razveselili. Še bolj pa bo veselo konec leta, ko bo na svet prijokal novi član družine.

Kariera ni več na prvem mestu
Voditeljice Poročil ne skrbi, da bi zaradi nosečnosti kar koli zamudila, čeprav je v zadnjem času dobila številne ponudbe. "Na naši televiziji sem se recimo dogovarjala za vodenje pogovorne oddaje ob četrtkih popoldne, ki naj bi se začela v jeseni. Takrat pa bom že v visoki nosečnosti in bi bil najbrž vsak stres, ki pa se mu pri novih projektih ne moreš izogniti, odveč," je razložila in dodala: "V življenju se pač ne da vsega do potankosti načrtovati."

Priznala pa je tudi, da je zdaj zanjo na prvem mestu družina: "Morda je včasih celo dobro, da se za nekaj časa umakneš in premisliš, kaj si sploh želiš početi. Poleg tega pa zdaj zaradi družine tudi drugače gledam na kariero, ki ni več tako visoko na seznamu najpomembnejših stvari v mojem življenju, čeprav sta televizija in novinarstvo še vedno moja strast."

K. K.