Evo je z glasom in nastopom do zdaj še najbolj prepričala švedska predstavnica na Evroviziji Foto: Wouter van Vliet (EBU)
Evo je z glasom in nastopom do zdaj še najbolj prepričala švedska predstavnica na Evroviziji Foto: Wouter van Vliet (EBU)
Eva in Rona iz Albanije
Eva med svojo promocijsko turnejo spoznava vedno več letošnjih predstavnikov. Foto: RTV SLO
Loreen
Švedinja Loreen še vedno kraljuje na stavnicah. Ji bo uspelo tudi v Bakuju? Foto: YouTube

"Meni se je švedska predstavnica še najbolj vtisnila v spomin," je v pogovoru za MMC pred odhodom v London dejala Eva. Obe bosta nastopili v drugem polfinalnem večeru 24. maja. Slovenska predstavnica bo na oder stopila le nekaj minut pred Švedinjo - Eva bo nastopila pod zaporedno številko devet, Loreen kot enajsta.

Pred sklepno evrovizijsko mrzlico je član slovenske delegacije Andrej Hofer skupaj s sodnikom v oddaji Misija Evrovizija Raayem, z lansko predstavnico Slovenije na Evroviziji Majo Keuc in uspešno evrovizijsko besedilopisko Uršo Vlašič pripravil tri oddaje, v katerih bo predstavil vseh 42 nastopajočih na letošnji Evroviziji. Vse oddaje bodo predvajane na 2. programu Televizije Slovenija – danes ob 19. uri bo na sporedu prva, 45-minutna oddaja, v četrtek, 3. maja, bo ob 20. uri sledila druga, 90-minutna oddaja, v petek, 4. maja, ob 19. uri pa še tretja, 45-minutna oddaja.

Loreen s pravim imenom Lorine Zineb Noka Talhaoui bo domovino v Bakuju zastopala s plesno pesmijo Euphoria, ki sta jo napisala že stara znanca Evrovizije Thomas Gustafsson in Peter Boström. Pevka se je širšemu občinstvu prvič predstavila v resničnostni oddaji Švedski idol, kjer se je uvrstila med najboljše štiri pevce. Na festivalu Melodifestivalen je nastopila že lani, vendar ji veliki met ni uspel. Tokrat pa je navdušila tako gledalce kot strokovno žirijo in prepričljivo zmagala s 670.551 glasovi.

A bolj kot se približuje odločitveni večer, bolj Eva dvomi o svoji favoritki oz. njenem nastopu. "Sprašujem se, ali je na njihovem nacionalnem izboru res pokazala že vse. Zdaj mora biti še boljša od tistega - tam je bila izjemna. In scenski nastop in ... Bomo videli, kaj bo zdaj pokazala. Mogoče me bo pa prav tam razočarala in ne bo več moja favoritka. Drugače pa ima izjemen glas," je dejala Eva za MMC.

Spremljajte Evine priprave tudi na uradni strani Misije Evrovizija na Facebooku.
Trenutne stavnice še vedno močno favorizirajo prav Švedinjo, sledijo pa ji Italija, Rusija in Srbija. Toda stavnice so se že velikokrat izkazale za nezanesljivi vir, končni odgovor bo znan konec meseca.

K. K.