Za Evo bo pesti v Kristalni dvorani stiskala tudi njena sestra. Foto: Uradna facebook stran Eve Boto/RTV SLO
Za Evo bo pesti v Kristalni dvorani stiskala tudi njena sestra. Foto: Uradna facebook stran Eve Boto/RTV SLO
Eva Boto
Pred Evo so še zadnje priprave na veliki nastop. Foto: Uradna facebook stran Eve Boto/RTV SLO
Kristalna dvorana
Kristalna dvorana že čaka na novo polfinalno konkurenco na letošnji Evroviziji. Foto: Uradna facebook stran Eve Boto/RTV SLO
Eva Boto na vaji
Za Evo in slovensko delegacijo so že vse vaje in generalke - zdaj je čas za odločilne minute. Foto: Uradna facebook stran Eve Boto/RTV SLO

S slovensko delegacijo v Azerbajdžanu smo se pogovarjali ravno na poti z zadnje tonske vaje (brez kostumov) pred večernim nastopom. "Živčna nisem, hvala bogu. Zelo smo pripravljene. Se ne 'sekiram'. Za mano je generalka. Včeraj zvečer je šlo 'ful fajn', ko smo nastopali za komisijo. Tako da res, če bo danes isto kot včeraj, ali pa še bolje, bo 'ful' v redu. Potem bo res dober občutek," je za MMC dejala Eva, ki je skupaj s Katjo Koren, Sandro Feketija, Ano Bezjak ter Martino in Matejo Majerle stopila na evrovizijski oder pod zaporedno številko 9.

Pred odločilnimi minutami je Eva sporočila v Slovenijo: "Naj navijajo zame. Naj mislijo name in naj ne bodo živčni." Sicer pa je poleg slovenske delegacije v Bakuju in gledalcev doma, zanjo v veličastni Kristalni dvorani navijala njena sestra. "Ja, 'fajn' je občutek, zato ker imaš poleg sebe še kakšno podporo, in družina je na prvem mestu. Je pa 'fajn', ker sva najboljši prijateljici in jih lahko vse povem," je dejala Eva.

Veliki polfinalni večer, v katerem je lahko glasovala tudi Slovenija, se je začel nocoj ob polnoči po azerbajdžanskem času (ob 21.00 po našem). Sicer pa je polovica dela za Evo že bila oddelana, saj so jo sinoči, ko je prepevala na generalki, ocenjevali člani strokovnih žirij iz držav, ki so se z njo pomerile za vstop v veliki sobotni finale, kjer je že 10 finalistov iz torkovega polfinala in predstavniki "velikih pet" - tj. predstavniki Velike Britanije, Francije, Španije, Italije in Nemčije ter gostiteljica Azerbajdžan.

Eva je bila najboljša, ko je šlo zares
"Generalka je šla super. Eva je bila do zdaj najboljša. V najbolj pomembnem trenutku - ker se je zavedala, da jo takrat ocenjuje žirija in smo ji to tudi povedali - ni imela niti najmanj treme. Od vseh dozdajšnjih nastopov je zapela najbolje. Brez napake. Z energijo. Vse napotke je upoštevala. Brez ene napake. Kar se nje tiče smo vrhunsko zadovoljni," je pokomentiral za MMC član slovenske delegacije in odgovorni urednik Razvedrilnega programa Vanja Vardjan in dodal, da so tudi iz drugih delegacij prišle same lepe besede o Evi.

"Evo imajo zelo radi, ker ni nič 'narejena' - pridejo, se pogovarjajo z njo, se fotografirajo," je za MMC dejal Vardjan in razkril, da ima poleg slovenske delegacije svojo garderobo evrovizijski zmagovalec iz leta 2009 Alexander Rybak, s katerim se je Eva že spoprijateljila. Glede drugih delegacij pa Vardjan priznava, da ni prisotnega pretiranega zvezdništva. "Srbi mislim, da bodo zelo tvegali. Tudi zase se zelo držijo - zelo zvezdniško. Ostali se pa družimo med sabo. Nobenega zvezdništva. Tudi Švedinja - čeprav se zaveda, da je favoritinja - je normalna," je za MMC sklenil Vardjan.

Dogajanje v Bakuju lahko spremljate na straneh MMC-ja in na uradni strani Eve Boto na Facebooku.

Kot je dejal, so pred nekaj urami naredili na zadnji vaji še zadnje tonske nastavitve in "vse je v redu". Zdaj so odšli še zadnjič v hotel, nato pa se bodo tri ure pred samim začetkom vrnili nazaj v dvorano, da se dokončno pripravijo za nastop: da dobijo dekleta mikrofone in "in ear monitorje" v ušesa.