Foto:
Foto:

Le Grand je na Twitterju 19. oktobra zapisal, da se počuti zelo slabo, dan zatem pa se je na Facebooku slovenskim oboževalcem takole opravičil: "Zelo mi je žal, da moram naznaniti, da nocoj v Sloveniji zaradi bolezni ne bom mogel nastopiti. Res mi je žal." Prireditelji zadeve še niso komentirali, prav tako pa o tem pred samim dogodkom niso obvestili obiskovalcev. Tako so številni zaman vztrajali na Gospodarskem razstavišču in čakali, kdaj se bo na odru pojavila zvezda večera.

Nekaterim, predvsem moškemu delu občinstva, je bil v tolažbo nastop madžarske didžejke Niki Belucci, ki je znana po tem, da glasbo vrti zgoraj brez. Za slovensko občinstvo majice sicer ni odvrgla, a je vseeno požela precej navdušenja.

Visoke cene pijač
Slabo voljo so poleg odpovedanega nastopa med obiskovalci ponovno sprožile tudi visoke cene pijač, ki so na takšnih dogodkih postale že stalnica. Za malo pivo je bilo treba odšteti tri in pol evra, za energijsko pijačo štiri evre in za navadno vodo tri evre. Poleg tega je bil izbor pijače zelo skromen.

Pena le na enem delu prizorišča
Ljubljana je sicer festival pene, ognja, plesnih točk in laserskega šova tokrat gostila drugič. Lani je dvorano na Gospodarskem razstavišču skoraj do zadnjega kotička napolnil Avicii, letos pa je bil obisk nekoliko skromnejši, čeprav so bile vstopnice na voljo po precej dostopni ceni. Obiskovalci so lahko izbirali med stojiščem (14 evrov), stojiščem vip tik ob odru (20 evrov), dvignjenim stojiščem "golden vip" (25 evrov) in dvignjenim sediščem "golden vip" (30 evrov).

Kljub imenu festivala (International Foam Festival II), ki naj bi sporočal, da bo dogodek minil v znamenju pene, so to izkusili le nekateri. Pena je namreč na razgrete obiskovalce pršila le na območju stojišča, tisti na prizoriščih vip pa so se morali zadovoljiti s konfeti in boljšim razgledom.

Utrinke iz zabave si lahko ogledate v galeriji.

Foto: Sandi Fišer