'Ziplining' je adrenalinsko spuščanje po jekleni vrvi med dvema več sto metrov oddaljenima točkama, ponuja pa čudovit razgled. Foto: Organizator
'Ziplining' je adrenalinsko spuščanje po jekleni vrvi med dvema več sto metrov oddaljenima točkama, ponuja pa čudovit razgled. Foto: Organizator

Gre namreč za adrenalinsko "letenje" po jekleni vrvi, kjer človek 150 metrov nad tlemi doseže hitrost tudi do 60 kilometrov na uro. Novoodprti park je svoje mesto pod soncem našel v gorski dolini Krnica v Kaninskem pogorju, avantura pa se začne že v Bovcu, saj adrenalina željne obiskovalce najprej čaka razburljiva, deset kilometrov dolga vožnja s posebnim tovornjačkom do prvega "vzletišča".

Poklicali smo v Adrenalin park Bovec, kjer nam je vodja Uroš Snoj razložil, da je bilo odprtje sprva mišljeno v juniju, a stvar se je nekoliko zavlekla, zato so Zip Line odprli šele to sredo, prišlo pa je okoli 40 radovednežev, predvsem novinarjev in VIP-ovcev. Nato pa jim jo je zagodlo vreme, saj je v Bovcu te dni močno deževalo, zato park na prvo množico obiskovalcev še čaka.

Na štartnem mestu vodniki razložijo osnove, nato s posebnim pasom vsakogar varno pritrdijo na jekleno vrv in že sledi polet visoko nad tlemi, ki traja približno minuto. Za spust ni potrebna posebna oprema, le športna oblačila in primerna obutev. Med spustom se odpirajo tudi čudoviti panoramski razgledi, vidijo se vrhovi Julijcev, strugi reke Soče in Koritnice ter Bovec in Čezsoča.

V spodnji galeriji si lahko ogledate nekaj otvoritvenih spustov, priložili pa smo tudi videoposnetek, da si boste lahko bolje predstavljali, kaj Zip Line sploh je!