Družabna kronika
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.4 od 17 glasov Ocenite to novico!
Nives Orešnik
Obleka za novo mis še ni sešita, a snovanje idej zanjo je v polnem teku, so na tiskovni konferenci dejali prireditelji. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Nives Orešnik
Nives se predvsem veseli odhoda na Kitajsko. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Igor Šajn
Šajn je poudaril, da si želi, da bi v prihodnjih letih Slovenija gostila svetovni izbor. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Jerneja P. Zhembrovskyy
Pri snovanju stilske podobe nove mis bo na pomoč priskočila stilistka Jerneja P. Zhembrovskyy. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Dodaj v

Foto in video: Od dekleta z naslovnice do mis Slovenije v nekaj dneh

Nives Orešnik se predstavi
4. julij 2012 ob 17:29
Ljubljana - MMC RTV SLO

"Mislim, da ni bistvo izbora niti nagrada niti noben avto in vse kar pride zraven, ampak finalni izbor in naziv, ki ti odpre veliko vrat," je v pogovoru za MMC dejala nova mis Slovenije Nives Orešnik.

Naslednica Lane Mahnič Jekoš, ki je naziv mis Slovenije dosegla v štirinajstih dneh, bo 18. julija odletela z letališča v Zagrebu proti "obljubljeni deželi" - Notranji Mongoliji, ki bo letos gostila vso lepoto sveta pod eno streho. "Vse se odvija zares hitro," je v pogovoru za MMC poudarila nova mis.

Nives Orešnik je bila gostja MMC-jeve spletne klepetalnice v petek, 6. julija, ob 11.00.

Študentka slikarstva, ki se v prostem času veliko ukvarja s športom in se rada druži s prijatelji, bo tja odpotovala sama. "Pričakujem pozitivno izkušnjo, morda tudi kakšno negativno izkušnjo, ki me bo obogatila za naprej. Upam, da se bom imela lepo. Da bom spoznala kakšne nove ljudi, predvsem druga dekleta. Da bom odpotovala na Kitajsko - tam še nisem bila, pa bi si želela," je o svojih načrtih spregovorila Nives.

Toda vse doma pomirja z besedami, da je dovolj psihično močna, da prenese vse pritiske, ki jih prinašata osvojena lenta in odhod na svetovni izbor. "Kar naj pridejo (pritiski op. a.)," se je pošalila sproščena Mariborčanka za MMC.

Od manekenke do mis v nekaj korakih
20-letna lepotica se je z manekenstvom začela ukvarjati lani. "Modo imam že od nekaj rada in jo spremljam. V tem svetu pa sem se znašla po predlogih drugih. Lani sem se odzvala na povabilo frizerja, da bi bila na fotografijah za njegovo kolekcijo, in potem sem ugotovila, da je to res zabavno početi in 'fajn' delati. Sem se kar znašla v tem. Po pozitivnih odzivih na to delo sem nato nadaljevala," je pojasnila za MMC.

Nives je do zdaj krasila številne naslovnice revij, toda, kot je dejala, za najbolj znano revijo za odrasle se ne bi fotografirala gola. "Sploh ne zdaj, ko imam naziv in mi to ni dovoljeno. Sem pa dobila pred nekaj časa povabilo Aleša Bravničarja, s katerim sva že sodelovala skupaj in ga spoštujem in obožujem kot fotografa. Odzvala sem se pozitivno, da bova tudi za Playboy naredila nekaj fotografij v slogu 'fashion', ki jih bom lahko pozneje uporabila tudi za referenco," je razložila za MMC.

Brez spektakla, toda z zaželeno nagrado
Mis, ki je že druga v vrsti - po Tini Petelin - ki je dobila naziv brez velikega spektakla, je izbore v preteklih letih gledala na televiziji. Toda ne obžaluje, da ji do naziva ni bilo treba paradirati pred televizijskimi kamerami. "Ne počutim se prikrajšano za nič," je poudarila na tiskovni konferenci naslednica plavolase Lane. Spomnimo: Nives je bila izbrana 1. julija na uradnem zaključnem castingu v hotelu Austria Trend v Ljubljani. Šestčlanska strokovna žirija je zbirala med desetimi dekleti, ki so bila prej izbrana na predhodnih castingih izmed štiridesetih deklet. Kot je na današnji tiskovni konferenci razkril direktor agencije Queen Igor Šajn, so žirijo med drugim sestavljali nekdanja mis Slovenije Iris Mulej, stilistka Jerneja P. Zhembrovskyy in vizažist Luka Luka.

Nov prireditelj, novi cilji
Novi prireditelj izbora, agencija Queen, si je že pred leti prizadevala, da bi prevzela licenco, potem ko je od nje odstopil Zdravko Geržina. "Takrat smo bili malo pozni, saj je Ideja Ideja licenco že prevzela in sklenila pogodbo z Julio Morley, ta pa je želela, da ostanemo v stikih, če bi se zadeva v prihodnje kako spremenila ali ne bi potekala po načrtih," je pojasnil Igor Šajn iz agencije Queen in dodal, da so njegovo agencijo poklicali iz Londona na začetku leta.

Veliki načrti za prihodnost
"To, kar vidite danes, je samo reševanje položaja, v katerem se je znašla Slovenija," je pojasnil Šajn, saj je Morleyjeva izrazila željo, da kljub temu Slovenija pošlje svoje dekle, in ob tem poudaril: "Mi zmagovalki ne obljubljamo nobenih gradov v oblakih."

Pred samo odločitvijo, da agencija Queen sploh pristopi k projektu, so potekali tudi pogovori z vlado. "Da ne bo pomote: v teh kriznih časih ne pričakujemo denarja od države, ampak podporo - da država v izbranki vidi možnost promocije, da se jo uporabi v promocijskih gradivih."

Prireditelji - agencija Queen in AMC Studio - bodo zdaj izbor poskušali postaviti na nove temelje. "Vsekakor je naša želja, da mis Slovenije ni več takšen, kot je bil, ampak da bo drugačen," je še poudaril Šajn.

Pogovor z Nives in utrinke s tiskovne konference, ki je potekala popoldne sredi trgovsko-obrtnega središča v prestolnici, si lahko ogledate spodaj.

Klavdija Kopina, foto: Sandi Fišer
Nives Orešnik
Jelka Šajn
Nives Orešnik in Jelka Šajn
Nives Orešnik
Nives Orešnik
Nives Orešnik
Nives Orešnik
Jerneja P. Zhembrovskyy
Organizacijska ekipa Mis Slovenije
Nives Orešnik
Meri Bešlagić
Igor Šajn
Nives Orešnik
Jerneja P. Zhembrovskyy
Luka Luka
Igor Šajn
Nives Orešnik
Prijavi napako
Komentarji
Franc Pijanc
# 05.07.2012 ob 06:38
Važno da je v žiriji človek z imenom Luka Luka z velikimi geekovskimi očali :D
petrainpika
# 04.07.2012 ob 17:46
Ja, kasting narejen pa v 4-ih urah. Verjetno je bil izbor na ta način, komu je začela prej hidravlika delat...
kazam123
# 05.07.2012 ob 13:03
Recimo bobu bob, telo ma dobro, v faco je pa ko en tip.
cairns
# 04.07.2012 ob 18:36
Od dekleta z naslovnice do mis Slovenije v nekaj dneh

Miss Slovenije za katero se na cesti NE bi obrnil.

Punca je simpatična, a daleč od lepote ki jo pogledaš in se ti čeljust obesi do skrajne meje, grlo pa osuši.
iztok150
# 05.07.2012 ob 09:54
V čem pa bi to bilo homofobično?
_50centy_
# 05.07.2012 ob 09:25
Homofobična SLO , kjer je v zadnjih letih tekmovanje za mistra na višjem nivoju kot miss ;)
bitrate
# 05.07.2012 ob 01:42
Naravna lepotica.
anny22
# 04.07.2012 ob 19:20
Nekam čuden obraz ima...vsekakor lep, a neklasičen.
lolipop*
# 05.07.2012 ob 17:46
Punca JE lepa...a to vsekakor ni dovolj :O upam na dobro obleko in dobro prezentacijo na tekmovanju. Lepo bi bilo, če bi vsaj enkrat prišli med tiste najboljše...saj ni nujno da zmaga!
la.sonrisa
# 05.07.2012 ob 10:27
lušna, še posebej na video posnetku
Binder Dandet
# 05.07.2012 ob 07:51
Punca je simpatična. Tile posnetki so tk tk, na enih zgleda ful dobr, na drugih manj. Samo tekmovanje je pa joke, če morajo vabit tekmovalke.
mr.miyagi
# 04.07.2012 ob 20:07
Huda je. Poglejte 17. sliko. Lepa kot sonce.
gs77
# 04.07.2012 ob 17:53
Tudi jaz sem se odločila sprejeti Actimelov izziv... Ko sem pogledal slike, sem si rekel - končno so izbrali eno, ki ima nekaj šans, a po poslušanju intervjuja me je spet minilo. Don't hate - moje subjektivno mnenje.
Prepečenec
# 04.07.2012 ob 17:40
Ni kaj, punca je zelo zelo lepa.
Matjaz82
# 05.07.2012 ob 13:59
Glih sem hotu napisat, Dremelj is coming back.
bitrate
# 05.07.2012 ob 01:11
Jelka Šajn ima čuden obraz. Botoks?
svobodnjakec
# 04.07.2012 ob 23:28
Tole tekmovanje je še ena sama farsa..., od takrat, ko je Geržina izgubil licenco, gre še samo navzdol, navzdol in navzdol... Mater, kaj dela denar.
michle
# 05.07.2012 ob 20:42
Zelo zanimiva in resnično naravno lepa. Preprosto čudovita. Ena najlepših missic, kar smo jih kadar koli imeli. Želim ji vso srečo v Ordosu v Mongoliji.
tenisač
# 04.07.2012 ob 23:24
Sicer punca ni slaba za pogledat, a Lana Mahnič Jekoš je bila bolj lušna.
kazam123
# 04.07.2012 ob 17:44
Ojoj
Kazalo