Tokrat so bili kulisa modne revije neometani zidovi novogradnje. Foto: Anže Vrabl
Tokrat so bili kulisa modne revije neometani zidovi novogradnje. Foto: Anže Vrabl
Na ogled je bilo tudi vzorčno stanovanje. Foto: Anže Vrabl

Organizatorji so vzporedno z železniškimi tiri, ki tečejo mimo stavbe in v prestolnico vodijo obiskovalce z vseh koncev države, postavili modno stezo, na kateri so se predstavili nadarjeni posamezniki, ki živijo in ustvarjajo v prestolnici in jo, kot so prepričani prireditelji, s svojimi zamislimi in izdelki postavljajo na zemljevid mestnih središč Evrope.

Tako so se predstavile osebna stilistka in modna oblikovalka Olja Jelenc z znamko Olja, modna oblikovalka Gordana Bobojević z znamko Bobo ter oblikovalki nakita Hana Karim in Barbara K. Germ. K sodelovanju so povabili tudi znamko Calypso Crystal - njihova mlada ekipa je sodelovala tudi s slovensko oblikovalko Laro Bohinc, ki je za njih ustvarila ovitek za pametni telefon.

Ob koncu modnega dela so na dogodku skočili v preteklost in s pomočjo znamk Vintage Vikend in Divas Vintage skušali dokazati, da večna eleganca ne šteje let.

V prihodnjih trgovskih prostorih je tokrat svoj prostor pod reflektorji našla umetnost. Obiskovalci so si lahko ogledali fotografsko razstavo Miška Kranjca z naslovom Ob tirih in umetniško instalacijo Roka Bogataja Skrivnostnik.

Kranjec je v fotografski objektiv ujel delo in življenje železniških delavcev, Bogataj pa je iz tisočih dežnikastih konstrukcij ustvaril vrt, kjer so si obiskovalci lahko oddahnili od vrveža ob modni pisti.

Obe razstavi bosta na ogled še do konca junija.