Mladoporočenca Nina in Primož Jeralič pred Predjamskim gradom. Foto: Janez Kotar
Mladoporočenca Nina in Primož Jeralič pred Predjamskim gradom. Foto: Janez Kotar
Tanja Žagar
Presenetila ju je tudi Tanja Žagar. Foto: Janez Kotar

Od razglasitve zmagovalnega para do veličastne televizijske poroke v čudovitem okolju Postojnske jame je minilo nekaj mesecev zelo intenzivnih priprav na ta najpomembnejši dan. V soboto, 7. marca, sta se Nina in Primož ob spremljavi bučnega aplavza pred več kot sto svati pripeljala s posebnim jamskim vozičkom, ki so ga že v preteklosti uporabljali pri poročnih obredih. Poročila ju je igralka Zvezdana Mlakar, sicer tudi ustvarjalka oddaje Dobro jutro, ki je bila posebej za to priložnost pooblaščena za enkratno sklenitev zakonske zveze.

Priprave na Primožev in Ninin poročni dan, ganljiv poročni obred in razigrano poročno slavje si boste lahko premierno ogledali v ponedeljek, 16. marca, v oddaji Dobro jutro na 1. programu Televizije Slovenija in v posebni popoldanski oddaji TV-poroka, ki bo na sporedu ob 17.15 na 2. programu Televizije Slovenija.

Nina in Primož sta pred svati prebrala tudi svoji poročni zaobljubi in nato končno dahnila "usodni da". S poročnim obredom sta tako zapečatila svojo zgodbo o upanju in neskončni ljubezni. Poročni obred so popestrili pevci z najlepšimi slovenskimi ljubezenskimi pesmimi. Obred je odprla Alenka Gotar, ki je posebej za to priložnost prepesnila svojo evrovizijsko uspešnico Cvet z juga, pesem Ferija Lainščka Ne bodi kot drugi pa je nežno odpela koroška pevka Ditka.

Ob koncu obreda sta se sveža mladoporočenca pomešala med svate in skupaj s Tomažem Ahačičem zapela in zaplesala v ritmu najlepše slovenske ljubezenske pesmi Dan ljubezni. Sledilo je razigrano poročno slavje, ki je trajalo do zgodnjih jutranjih ur in ga je zaznamovalo polno presenečenj. Televizijska mladoporočenca so na slavju presenetili številni slovenski glasbeniki, kot so Marko Vozelj, Katarina Mala in Tanja Žagar, ki so s svojimi pesmimi čestitali Nini in Primožu. Nevesta se je zavrtela tudi na kantriritme skupine Colorado.

Oddaja Dobro jutro je televizijsko poroko pripravila že četrtič zapored, prav zadnja poroka v Postojnski jami, pa je bila za ustvarjalce izvedbeno daleč najbolj zahtevna.

Avtor fotografij: Janez Kotar.