Miklavž je otrokom in staršem zaželel predvsem miru, zdravja in sreče. Foto: MMC RTV SLO
Miklavž je otrokom in staršem zaželel predvsem miru, zdravja in sreče. Foto: MMC RTV SLO
Miklavžev sprevod v Ljubljani

Najprej so se sicer prikazali parkeljni in s kadilom oznanili prihod Miklavža, ki se je pripeljal na velikem vozu. Seveda so ga spremljali tudi angelčki, ki so otrokom delili sadje in bombončke, vmes pa tolažili otroke, ki so jih prestrašili parkeljni. Ti so namreč tudi letos dobro opravili svojo nalogo, saj so se prikazali v živordečih kostumih in s porisanimi obrazi, v rokah pa so držali palice in verige. Miklavž je otrokom in staršem zaželel predvsem miru, zdravja in sreče.

Sprevod je pričakal tudi ljubljanski župan Zoran Janković, belobradi mož je skupaj s svojim spremstvom otroke razveseljeval približno eno uro, ob koncu programa pa je odšel še v Frančiškansko cerkev.

Želje otrok zdaj drugačne
Miklavž pa si je pred zanj najbolj napornim dnem v letu utrgal tudi nekaj časa za obisk MMC-jeve spletne klepetalnice. Tam nam je zaupal, da se želje otrok glede daril spreminjajo. "Želje otrok so skladne s svetom, v katerem preživljajo otroštvo. Spomnim se, pred 50 in več leti je bilo prgišče suhega sadja pravi mali praznik. Danes je drugače. Skušam jim ugoditi, a jih tudi nekoliko vzgajati. Želijo si predvsem igrače, kakšno slikanico, sladkarije, vmes pa se prikrade tudi kak mobilni telefon, računalniške igrice in podobno," je povedal Miklavž, ki komaj sledi vsem novostim.

Dobremu možu v čast pa so v središču prestolnice pripravili tudi Miklavžev sejem. Stojnice so polne različnih dobrot in oblačil, pa tudi okraskov, primernih za božično-novoletna darila.

Miklavžev sprevod v Ljubljani