Ena izmed tekmovalnih kategorij je bila tudi valjajoči smeh. Foto: BoBo
Ena izmed tekmovalnih kategorij je bila tudi valjajoči smeh. Foto: BoBo

Prijave so sprejemali vse do začetka tekmovanja, nato pa so se tekmovalci vseh starosti pomerili v različnih tekmovalnih panogah, kot so prašičji smeh, vražji smeh, valjajoči smeh, smeh parov in smeh na kolenih. 16 tekmovalcev je dalo vse od sebe, občinstvo se je smejalo skupaj z njimi, prireditev pa sta povezovala Simona Krebs in Albert Nerenberg.

Pred tekmovanjem pa je prišel na vrsto še kongres, ki je nosil naslov Smeh: dopolnilna terapija, v okviru katerega je potekala tudi razprava o znanstveno dokazanih dejstvih o smehu ter njegovem vplivu na zdravje in dobro počutje ljudi. Prireditelji so želeli s kongresom spodbuditi vnašanje smeha, humorja in sproščenosti v okolja, kjer se ukvarjajo z zdravjem ter dobrim počutjem ljudi.

Priznani tuji in domači strokovnjaki z različnih področij so razmišljali o smehu kot že uveljavljenemu zdravilu ter o biološko-psiholoških plateh smeha, predstavili pa so tudi inovativne raziskave smeha v Sloveniji.

Kongres in smejalno tekmovanje pa so spremljali tudi naši kolegi s TV-ja Maribor - oba prispevka si lahko ogledate tudi v spodnjih videih!