Deset znanih Slovencev, ki so se pridružili kampanji Ohranimo slovenskega volka. Foto: Ana Gregorič
Deset znanih Slovencev, ki so se pridružili kampanji Ohranimo slovenskega volka. Foto: Ana Gregorič

"Kampanja Ohranimo slovenskega volka je nastala zato, da ljudem pokažemo pravo pot. Pot k razmišljanju s svojo glavo, izobraževanju in ohranjanju narave, preko naših slovenskih volkov, da se začemo zavedati naravnih danosti, živalske in rastlinske pestrosti naše države in da ne mislimo samo nase, ampak tudi na druge. Ko bomo poskrbeli za dobrobit našega okolja, bo naše življenje izpolnjeno. Veliko bomo naredili zase, čeprav neposredno," pravi organizator projekta Simon Cirkulan.

S kampanjo želijo izobraževati javnost o pomembnosti volka v slovenskih gozdovih in ostro nasprotujejo odstrelu volkov - ministrstvo za okolje in prostor je odredilo odstrel 12 živali, pravijo. "Samoiniciativno in prostovoljno smo se združili ljudje, ki nam ni vseeno, kaj se dogaja z volkovi in slovensko naravo," so še zapisali v sporočilu za javnost in dodali, da je ambasadorjev kampanje tudi kar nekaj znanih Slovencev.

Njihova prizadevanja tako podpirajo glasbeniki Tinkara Kovač, Urška Majdič, Sebastian in Trkaj, igralca Nataša Tič Ralijan in Uroš Smolej, televizijski voditelji Mojca Mavec, Saša Krajnc in Miša Margan ter nekdanja mis Slovenije Tadeja Ternar.