Udeleženci tradicionalnega piknika so poprijeli tudi za palice za golf. Foto: Organizator/Arsen Perić in Grega Wernig
Udeleženci tradicionalnega piknika so poprijeli tudi za palice za golf. Foto: Organizator/Arsen Perić in Grega Wernig

Družabno srečanje je imelo tudi dobrodelno noto, saj so z dobrodelnimi klobuki prispevali za otroke iz Centra za Downov sindrom Planet 47.

Žirija je tudi letos izbrala najizvirnejša naglavna okrasja, nagrade pa so podelili Tjaši Destvenšek za "Dve češnji", Dobri vili Maji za "Slaščice" in Katji Jurgec Bricman za "Cvetje".

Znani in nadobudni oblikovalci
Pripravili so tudi razstavo unikatnih klobukov, ki so jih izdelali uveljavljeni slovenski modni oblikovalci Katja Koselj, Sanja Veličković, Stanka Blatnik Blagotinšek, Mojca Celin, Simona Lampe, Damjana Bitežnik Logar, Tjaša Škarpin, Bojana Kovačič Zemljič, Maja Ferme, Tanja Basle, Matic Veler, Diana Kotnik Lavtižar, Maja Štamol in Mateja Turk ter mladi oblikovalci oddelka za tekstilstvo Naravoslovnotehniške fakultete v Ljubljani.

Strokovna žirija modnih oblikovalcev z modno strokovnjakinjo Jožico Brodarič na čelu je za najdomiselnejše pokrivalo izbrala klobuk oblikovalca Matica Velerja "Kič", nagrade pa so prejeli še Maja Ferme za "Srečo" ter Bojana Kovačič Zemljič in Mojca Kranjc za "Mokaš".

Glasba in golf
Za zabavo je tokrat poskrbel DJ Dady, posebna pozornost je pripadla gostujočemu hrvaškemu popzvezdniku Tonyju Cetinskemu, poleg piknika in kramljanja pa so se znani Slovenci preizkusili tudi v igri golfa.