Na dan predsedniških volitev je Urška sama priznala, da z Janšo načrtujeta poroko, a od takrat ni tega nihče več omenil. Foto: MMC RTV SLO/Aleksandra K. Kovač
Na dan predsedniških volitev je Urška sama priznala, da z Janšo načrtujeta poroko, a od takrat ni tega nihče več omenil. Foto: MMC RTV SLO/Aleksandra K. Kovač
Prstan Urške Bačovnik
Prstan na roki Urške Bačovnik smo prvič opazili 5. decembra. Foto: MMC RTV SLO/Aleksandra K. Kovač

Čeprav Janez Janša ali njegovi tiskovni predstavniki niso objavili nobene uradne novice o zaroki, pa smo izbrskali, da je v predstavitvi predsednika vlade na njegovi spletni strani zapisano:

"Je oče sina Žana in hčerke Nike, ki sta študenta. V prostem času igra nogomet, smuča, deska na snegu, najraje pa zahaja v slovenske gore, kjer je spoznal tudi svojo zaročenko Urško Bačovnik, zdravnico."

Očitno je bil prstan, ki ga je MMC na levi roki Urške Bačovnik opazil v začetku decembra na SDS-ovem Miklavževem koncertu, zaročni. Poroka torej bo in kmalu, vprašanje je le še, kdaj in kje.

Predstavnik vlade ne komentira
O tem smo povprašali tudi tiskovnega predstavnika vlade, Valentina Hajdinjaka, ki nam je odgovoril takole: "Aktualiziran uradni življenjepis predsednika vlade Janeza Janše je na njegovi spletni strani (www.kpv.gov.si) uradno objavljen že od konca lanskega leta in tako dostopen tudi javnosti in medijem. Sicer pa v Kabinetu predsednika Vlade RS zasebnega življenja premierja nismo in tudi ne nameravamo komentirati."

Za ljubezen med Urško in Janezom je javnost nepričakovano izvedela ob dnevu reformacije leta 2006, ko sta se skupaj pojavila na proslavi. Na začetku je bila njuna romanca zavita v tančico skrivnosti, Bačovnikova se je ob predsedniku vlade le občasno pojavljala v javnosti, sčasoma pa ga je spremljala na vedno več prireditvah in tudi na uradnih obiskih v tujini.

T. K.