Jamnikovo je materinstvo spremenilo: 'Nimam časa za mencanje, ovinkarjenje, morda se tudi to pozna na ekranu. Življenje se mi je postavilo na glavo in prioritete tudi,' je dejala. Foto: Domen Grögl
Jamnikovo je materinstvo spremenilo: 'Nimam časa za mencanje, ovinkarjenje, morda se tudi to pozna na ekranu. Življenje se mi je postavilo na glavo in prioritete tudi,' je dejala. Foto: Domen Grögl
Jasmina Jamnik, Jure Brankovič in Ilinka Todorovski
Jasmina z novinarjem Juretom Brankovičem in urednico Tarče Ilinko Todorovski. Foto: Domen Grögl

Jamnikova, ki na nacionalni televiziji dela dobrih 13 let, je konec januarja nasledila Boštjana Anžina na voditeljskem mestu četrtkove polemične oddaje Tarča. Za njo sta že dve oddaji. V MMC-jevem spletnem klepetu je dejala, da so ji to mesto ponudili, a da je bila odločitev vse prej kot lahka.

"A takemu izzivu ne rečeš ne," je odgovorila Jamnikova in priznala, da so se ji pred prvo oddajo malo tresla kolena: "Premor je bil dolg, leto in pol nisem stala v studiu. Pod črto sem zadovoljna z vodenjem. Sem pa perfekcionist, marsikaj se da izboljšati, ko gledaš za nazaj, vidiš, kaj bi lahko drugače ... Veliko je izzivov."

Plavolasa Jasmina, ki je pred odhodom na porodniški dopust vodila Dnevnik, je v klepetu še dejala, da med voditelji nima vzornikov, saj ne želi posnemati nikogar. "Kot vedno doslej upam, da bom našla slog, ki meni najbolj leži," je dejala in dodala, da majhna ekipa Tarče teme vsak teden izbira skupaj.


Celoten klepet lahko preberete tukaj.


Dnevnika in Tarče se ne da primerjati
Jasmino so že večkrat vabili tudi s komercialnih televizij. Priznala je, da so bile te ponudbe finančno mamljive, a je niso prepričale z vsebino. Pa je tako neizprosna in resna tudi, ko ugasnejo kamere? Jamnikova odgovarja: "Tarča je oddaja, ki išče odgovore. Dnevnik je povsem drugačen tip oddaje. Morda zato občutek, da sem se spremenila. Nisem se. Oboje je v meni, "nežnost" in odločnost," je dejala in odgovorila tudi na vprašanje, kakšno vlogo ima seksapil pri novinarskem poslu. "Televizija je vizualen medij. A za uspešno delo je potrebno veliko več kot le všečna fasada, ovira pa ta zagotovo ni," je dejala.

V Sloveniji se ji zdi trenutno največja težava "izguba občutka, da smo na pravi poti, da smo varni, da imamo vajeti v svojih rokah", za ves svet pa se sprašuje, kako je mogoče, da smo tako zavozili. "En odstotek najbogatejših ima v rokah 99 odstotkov vsega bogastva, ljudje umirajo od lakote, medtem ko smo druge sposobni pošiljati na luno? Kako je mogoče, da smo ljudje pa prepogosto ravnamo vse prej kot človeško?" se je vprašala.