Bo Tina Marinšek na Emi presenetila z novo pričesko? Kmalu bomo izvedeli. Foto: RTV Slovenija
Bo Tina Marinšek na Emi presenetila z novo pričesko? Kmalu bomo izvedeli. Foto: RTV Slovenija

Dva dni pred "dnevom D", ko bo Slovenija dobila predstavnico ali predstavnici za Evrovizijo, smo v MMC-jevi spletni klepetalnici gostili Tino Marinšek, pevko skupine Tabu in sodnico na Emi.

Klepet s Tino Marinšek v celoti preberite tukaj.
Najprej so bila na vrsti "modna" vprašanja. Klepetalce je zanimalo, kakšna očala bo Tina (znana je po tem, da rada menja okvirje) nosila v nedeljo, kdo skrbi za njeno pričesko in kdo jo oblači, potem pa je klepet le zavil v smer Eme in odločanja o zmagovalki ali zmagovalkah.

Tina se seveda ni želela opredeliti, koga bi poslala v Baku, Evo Boto ali dvojčici Prusnik, je pa dala vsem trem dekletom, ki so še v igri za zmago na Emi, nasvet za po koncu evrovizijskega "cirkusa": verjamejo naj vase, v svoje sposobnosti in v ljudi, ki jih obkrožajo, ne bojijo naj se učenja na napakah.

Je pa ob tem sodnica, ki je dekleta spremljala že v oddajah Misija Evrovizija, dodala, da nič ne zavida "tem mladim puncam, ki so in še bodo bombardirane z vseh strani ter bodo poskušale izbrati pravo možnost".

Številni vzorniki na slovenski sceni
Njena najljubša slovenska pesem na Evroviziji doslej je bila Lahko ti podarim samo ljubezen, trenutno pa sta v njenih ušesih pogosto Simon & Garfunkel. Tudi sicer posluša in spoznava različne izvajalce ter ni žanrsko omejena. Njeni vzorniki na slovenski sceni pa so Magnifico, Bilbi, Rok Golob, Mojmir Sepe, Siddharta, Žare Pak, Tokac in še kdo.

"Želim si, da bi šel na Evrovizijo simpatičen dober pevec z dobrim komadom. Verjetno tudi vi," je Tina odgovorila na vprašanje, ali bo pri odločitvi o zmagovalcu večjo vlogo igral glas ali "šov". Vsekakor pa bo glasovala za pesem, ki bo všeč njej, in ne bo poskušala ugibati, kaj bi bilo všeč Evropi.