Na oder Škisove tržnice prihaja hrvaška retropop zasedba Jinx. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Na oder Škisove tržnice prihaja hrvaška retropop zasedba Jinx. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Letošnja prireditev bo prav posebna, saj praznuje svojo 15. obletnico. Na glavnem odru se bodo letos zvrstili Mrigo, Ghet, Emkej, Mito, CoverLover, Res Nullius, Jinx, Pero Lovšin in španski borci, Trkaj in rapostoli ter Plastic funk. Svoj nastop pa so si v dveh glasbenih predizborih v okviru - t. i. Škisolova - zagotovili tudi člani skupine Arthem, ki je v konkurenci štirih mladih, še neuveljavljenih glasbenih skupin pred kratkim najbolj prepričala žirijo v Orto baru.

Malo prizorišče bo tudi letos rezervirano za house- in tranceritme, od 18. pa vse do druge ure zjutraj bodo večtisočglavo množico zabavali: didžej Dey, didžeja Manuel Dark & Simon Mays, Vanillaz, Mike Schnieder in Mike Vale.

Pester spremljevalni program
Škisova tržnica bo svoja vrata odprla že ob 11.30, uro pozneje bo sledilo uradno odprtje, ki bo letos nekoliko drugačno, obljubljajo organizatorji. Sledil pa bo izjemno bogat popoldanski program, ki bo potekal vse do 18. ure. Med drugim bodo obiskovalce točno ob 15. uri presenetili s pompozno ekomodno revijo v sodelovanju z Visoko šolo za dizajn in Vulcano models.