Konja, ki zmaguje, se ne menja, si mislijo ustvarjalci oddaje Moja Slovenija, ki velja za najbolj priljubljeno oddajo na TV Slovenija. Foto: RTV SLO/Žiga Culiberg
Konja, ki zmaguje, se ne menja, si mislijo ustvarjalci oddaje Moja Slovenija, ki velja za najbolj priljubljeno oddajo na TV Slovenija. Foto: RTV SLO/Žiga Culiberg

Tudi v novi, tretji sezoni bodo vsako soboto ob 20. uri na 1. programu Televizije Slovenija za smeh, veselje in zabavo poskrbeli Mario Galunič ter kapetana obeh ekip Nina Valič in Boris Kobal z gosti.

V novi sezoni najbolj priljubljene oddaje na Televiziji Slovenija si gledalci lahko obetajo nekaj novosti. Modri in rdeči se bodo pomerili v novi igri, ki ima naslov Kaj pomeni ta beseda? Gre za to, da mora nasprotna ekipa s pomočjo zabavnih opisov ugotoviti, kaj pomeni manj znana narečna beseda iz bogate zakladnice našega jezika. Že prvo oddajo se bo predstavil nov tuji "pevec", saj je Kitajec Sun Lin odpotoval v domovino. Preverili boste lahko, kako dobro bodo šle novincu z jezika zimzelene skladbe.

V vsaki ekipi bo odslej en tekmovalec povratnik, tak, ki je v oddaji že bil - s posebnim privilegijem in nalogo. Gostje v prvi oddaji bodo Tanja Ribič, Nuška Drašček Rojko, 6pack Čukur, Andrej Geržina, Zvone Šeruga in Ana Marija Mitić.

Tiste najlepše ...
Ob novi sezoni so ustvarjalci oddaje po uspešnih dveh sezonah izdali posebno promocijsko zgoščenko Tiste najlepše z desetimi najbolj priljubljenimi melodijami, ki jih nikoli ne pozabimo in si jih zmeraj radi prepevamo. V izvedbi hišnega benda Moja Slovenija, ki ga sestavljajo Lea Sirk, Aleks Volasko in Manca Špik (vokali), Boštjan Grabnar (klaviature in spremljevalni vokali), Anže Langus Petrović (bas kitara in spremljevalni vokali), Robert Pikl (kitare), Jure Rozman (bobni) in Goran Moskovski (tolkala) lahko prisluhnete slovenskim popevkam, kot so Nasmeh poletnih dni, Na vrhu nebotičnika, Dekle iz Zlate ladjice, Ljubi, ljubi, ljubi, Brez ljubezni mi živeti ni, Vrniva se na najino obalo in druge, dodana pa je še skladba oddaje Moja Slovenija.