Maja in Marjan imata dva otroka,  sina Matea in hčerko Milo. Foto: Denis Malačič
Maja in Marjan imata dva otroka, sina Matea in hčerko Milo. Foto: Denis Malačič
Polona in Toni sta ponosna na svojo kmetijo. Foto: Denis Malačič

Oddaja Dobro jutro že četrtič pripravlja veliko TV-poroko. Zmagovalni par akcije se bo konec februarja 2015 poročil na veliki televizijski poroki v enem izmed biserov naše dežele, v veličastni Postojnski jami.
V polfinale akcije so se uvrstili Maja Monetti in Marjan Kavšek, Polona Amon in Anton Medvešek, Ida Vodušek in Aleš Cestnik, Davor Pirnavar in Tajda Frčej, Nina Jeralič in Primož Jeralič ter Sašo Pašič in Petra Jerman. Danes vam predstavljamo prva dva para, ki se potegujeta za nastop finalu.

Maja Monetti (34 let) in Marjan Kavšek (34 let)
Spoznala sta se prek Marjanove sodelavke. V skupnih sedmih letih sta doživela veliko vzponov in padcev. Njuno razmerje je zaznamovala predvsem Marjanova neozdravljiva bolezen, kljub težki preizkušnji pa sta ohranila ljubezen in vero. Plod njune ljubezni sta tudi dva otroka, poroka pa bi bila dodaten pečat in potrditev. Majine sanje so topel družinski dom, ki bi ga ustvarila skupaj z Marjanom.

Polona Amon (27 let) in Anton Medvešek (28 let)
Polona in Toni prihajata iz Zasavja, živita na kmetiji, v vasi nad Trbovljami. Iskrica med njima je preskočila na dopustu v Vrsarju na Hrvaškem. Kmalu po tem pa sta začela skupaj prenavljati staro hišo in načrtovati družino. Zdravila sta se zaradi neplodnosti, po težkih dveh letih pa jima je s pomočjo umetne oploditve le uspelo in postala sta starša malega Žige.

Jutranjiki so do zdaj pripravili že tri uspešne televizijske poroke. Potem ko so februarja 2012 poročili Sašo Kotnik in Gregorja Frasa iz Hoč, naslednje leto Suzano Olić in Danila Tanška iz Kastelca, so aprila letos pred televizijskimi kamerami poročili še tretji par, Tamaro Kolarič in Klemna Bračka iz Maribora.

Kdo sestavlja tričlansko žirijo?
Žiranti velike TV-poroke 2015 so inspiracijska in intuitivna svetovalka Dobra vila Maja Debevc, zaporniški duhovnik Robert Friškovec in modra čarovnica in življenjska svetovalka Marija Novak – Maruča, tri popolnoma različne osebnosti z različnimi izkušnjami. Njihova naloga je bila, da so izbrali šest polfinalistov, kateri par bo v finalu, pa lahko odločite gledalci.

Vse pare čakajo še pogovori z različnimi strokovnjaki s področja partnerskih odnosov. Z njimi bodo razpravljali o medosebnih odnosih, kako postaviti temelje za zdrav in trden partnerski odnos. Vsak ponedeljek zjutraj boste lahko v oddaji Dobro jutro na 1. programu Televizije Slovenija prisluhnili različnim življenjskim zgodbam parov, analizirali njihove izkušnje in se iz njih poskušali kaj naučiti.

Na podlagi teh nastopov boste lahko prek telefonov glasovali za tisti par, ki vas je prepričal, in mu omogočil preboj v finale. S stacionarnih telefonov lahko pokličete na 090 933 001 ali z mobilnega telefona na številko *303*1# za Majo in Marjana, za Polono in Antona pa pokličite na 090 933 002 ali na *303*2#. Svoj glas lahko oddate od ponedeljka do petka (razen četrtka in praznikov), od trenutka, ko so v oddaji objavljene glasovalne številke. Glasovalne linije so odprte tudi med ponovitvijo oddaje.

Spodaj si lahko ogledate, s kakšnimi izzivi so se v prvi oddaji spopadli Maja in Marjan ter Polona in Anton.

Dobro jutro, 3. del
Dobro jutro, 3. del