Nina Kapelj - osebnost Primorske 2014. Foto: Organizator
Nina Kapelj - osebnost Primorske 2014. Foto: Organizator

To je pomembno za tabornike nasploh, ne le zame. Izbor za osebnost Primorske je nagrada, ki človeku da krila za naslednje podvige.

Nina Kapelj, osebnost Primorske
Zmagovalka Nina Kapelj je prejela Zlato jabolko. Foto: Alan Radin

Tabornica in obraz akcije Obnovimo slovenske gozdove je svoje ime zastavila za družbeno akcijo, v sklopu katere je taborniška zveza z zavodom za gozdove in 800 prostovoljci posadila 28.000 sadik mladih dreves. Po njenem mnenju lahko skupaj naredimo veliko dobrega in upa, da bo sledilo še več zamisli in družbenokoristnih akcij.

Posnetek prireditve si lahko ogledate v nedeljo, 18. januarja - ob 17.30 na TV Koper - Capodistria, ob 20.40 pa na 2. programu TV Slovenija.

Poslušalci Radia Koper, gledalci TV Koper in bralci Primorskih novic so vsak mesec preteklega leta izbrali Primorko oziroma Primorca, ki so jo/ga prepoznali kot izjemnega in častnega v družbi. "Vsak izmed njih je s svojim delom, etično držo in osebnostnim zgledom na svoj način potrjeval misel, da samo ideja ni dovolj, z njo je treba nekaj narediti, jo spraviti v življenje, za kar pa je potreben pogum," povzemajo organizatorji lastnosti finalistk in finalistov.

Drugi finalisti so bili: direktor Doma upokojencev Nova Gorica Bojan Stante, predsednik Gasilske zveze Postojna Marko Simšič, ravnatelj Centra za korekcijo sluha in govora v Portorožu Marko Strle, nosilec koprske pro bono ambulante Stanislav Mahne, Amela Talić in nogometaš Matej Mavrič Rožič, Katja Pegan in Neva Zajc s Primorskega poletnega festivala, Janez Leban s kreativnega tabora Sajeta, fizik in fotograf Marko Korošec, dolgoletna ravnateljica dvojezične šole v Špetru Živa Gruden, koordinator istrskih Lions klubov Bogdan Vadnov ter Darja Krkoč iz Zveze kulturnih društev v Kopru.

Prireditev Osebnost Primorske je letos praznovala svojo prvo okroglo obletnico, in sicer so jo Radio Koper, Televizija Koper in Primorske novice organizirali že desetič. Namen prireditve je, da bralci in gledalci vsak mesec izberejo osebnost, ki so jo pripoznali kot izjemno in častno v družbi. Ob začetku novega leta pa med dvanajstimi mesečnimi finalisti izberejo velikega zmagovalca.

Program je povezovala voditeljica Radia Koper Nataša Benčič, za obilico smeha pa je poskrbel Boris Kobal. Nastopili so tudi številni primorski glasbeniki: Slavko Ivančič, Rudi Bučar, Tinkara Kovač, Anika Horvat, Mef, Enzo Hrovatin in drugi.

To je pomembno za tabornike nasploh, ne le zame. Izbor za osebnost Primorske je nagrada, ki človeku da krila za naslednje podvige.

Nina Kapelj, osebnost Primorske