George je naslednji tujec, ki bo prevzel mikrofon od Sun Lina in Damoona. Foto: Žiga Culiberg
George je naslednji tujec, ki bo prevzel mikrofon od Sun Lina in Damoona. Foto: Žiga Culiberg
George
V oddaji se bo prvič predstavil v soboto. Foto: Žiga Culiberg

George je tako že tretja zamenjava tujih pevcev, ki v oddaji skrbijo za dodaten smeh ob prepevanju njim neznanih slovenskih skladb, ki so jih prvič slišali. Vse do januarja je za to skrbel nasmejani Kitajec, ki je v Slovenijo sprva prišel na študij, nato pa si je našel delo v restavraciji. Po uspešno prestani avdiciji je postal redni član oddaje Moja Slovenija, vendar jo je moral zapustiti, saj se je ravno pred začetkom nove serije oddaj vrnil na Kitajsko.

Kviz Moja Slovenija se vrača to soboto ob 20.00 na 1. program Televizije Slovenije. Na Borisovi strani se bodo borili mis Slovenije 2013 Maja Cotič, glasbenica Tinkara Kovač ter dirigent in skladatelj Patrik Greblo. Nini pa bodo v naši prvi jesenski oddaji na pomoč priskočili pevka Irena Vrčkovnik, metalec krogle Miran Vodovnik in aktualni mister Slovenije Jure Rugani.

Na njegovem mestu ga je nasledil Damoon iz Teherana, ki je pred nastopanjem v oddaji v Sloveniji živel dve leti. Od sobote naprej pa se bo v oddaji predstavljal George. Sam priznava, da ni poznavalec slovenske glasbe. "Recimo, poznam Murata in Josa, Klemna Klemna, všeč so mi Big Foot Mama - na njihovem koncertu sem bil enkrat. Potem pa še Magnifico. Kdo je tisti … Fredi? Fredi Miller," je našteval v krajšem pogovoru za MMC.

Ob tem je razložil, da se mu je Miller vtisnil v spomin predvsem zaradi skladbe Vedno si sanjala njega. "Ob njegovi glasbi dobim precej neevropski občutek. Podoben je enemu pevcu v Zimbabveju, ki poje nekaj, ampak ga ne moreš primerjati z nikomer. Malo mešano," je dejal v smehu. Sicer je George velik ljubitelj reggaeja. Med najljubše izvajalce pa uvršča Petra Tosha.

Preden bo George prvič nastopil v Moji Sloveniji, pa smo spodaj zbrali nekaj nastopov Sun Lina in Damoona v oddaji.

Zelena dežela

Cela ulica nori

Ona sanja Pariz

Samo ljubezen

Ljubi ljubi ljubi

Mlinar na muri

Nika

Ostani še minuto

Soba 102

Še si tu

Otroci pankrtov