Družabna kronika
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.5 od 33 glasov Ocenite to novico!
Prvi dan prireditve je zaznamoval manjši obisk, toda prireditev se šele začenja. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Tudi letos ni šlo brez zabijanja pipe v sod. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Predsednik države Borut Pahor in poslanec Matjaž Han
Prireditve se je udeležil tudi predsednik države Borut Pahor. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Repertoar Triggerfinger:
 - Game
- Short Term Memory Love
- By Absence of the Sun
- And There She Was Lying in Wait
- On My Knees
- Perfect Match
- My Baby's Got a Gun
- Camero
- Let It Ride
- Is It
- All This Dancin' Around
- I Follow Rivers
Triggerfinger
Triggerfinger bi morali nastopiti v Sloveniji že lani. Na festivalu Schengenfest. Pri nas so postali znani predvsem zaradi priredbe pesmi švedske pevke Lykke Li, ki so jo začeli vrteti po vseh evropskih radijskih postajah. Med obiskom v Sloveniji so imeli tudi priložnost slišati slovenske različice pesmi I Follow Rivers in najbolj jim je bila všeč izvedba Modrijanov. Svoj nastop so poklonili pokojnemu Johnnyju Winterju. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Repertoar The Winery Dogs:
 - Elevate
- Criminal
- We Are One
- One More Time
- Time Machine
- Damaged
- Six Feet Deeper
- Hey Joe
- The Other Side
----- solaža Sheehana ----
- You Saved Me
- Not Hopeless
- Doin' What the Devil Says to Do
- I'm No Angel
- The Dying
- Desire
---------
- Love Is Alive
- Regret
- Shy Boy
The Winery Dogs
Prvi večer so na plačljivem odru sklenili The Winery Dogs. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
VIDEO
MMC-jev intervju: The Win...
VIDEO
MMC-jev intervju: Trigger...

Dodaj v

Kriza identitete Piva in cvetja: boljša (plačljiva) glasba, slabši obisk

Začel se je štiridnevni praznik druženja v Laškem
18. julij 2014 ob 13:00,
zadnji poseg: 18. julij 2014 ob 14:03
Laško - MMC RTV SLO

Skromnejši obisk četrtkovega večera, ki je v zadnjih letih postal stalnica na festivalu Pivo in cvetje, je zaznamoval tako brezplačno koncertno dogajanje v središču Laškega kot plačljivo prizorišče v Jagočah.

"Gledano z odra nas je po štetju Zbora za republiko 15.000," se je šalil komik Boštjan Gorenc - Pižama, potem ko je edini plačljivi oder na festivalu gostil prvo izmed treh velikih tujih imen svetovne glasbene produkcije, belgijske bluzrokerje Triggerfinger. Že res, da je množica - po naših ocenah se jih je zbralo okoli šeststo, od tonske mize do odra - najbolj doživeto pospremila njihovo priredbo (mimogrede ustvarjeno v 15 minutah), I Follow Rivers, toda pod oder jih je zvabil umazani kitarski zvok ob podpori neutrudne ritemsekcije in karizmatične pojave osivelega pevca Rubena Blocka, zaradi česar je belgijski trio zaželen na največjih festivalskih odrih po svetu. "Vsi trije smo zelo različni liki, ampak to nas dela zanimive," je pred nastopom za MMC poudaril Block.

Možakarji v zrelih letih, najstarejši basist Paul Van Bruystegem jih šteje 55 let, so ena izmed tistih skupin, ki ne glede na velikost odra stoji tesno skupaj drug ob drugem. "Ves čas smo gradili na dejstvu, da smo skupina, zato smo tudi vedno skupaj na intervjujih. To ste lahko včasih videli pri starih skupinah, ko so sedeli skupaj na intervjujih in se med sabo pogovarjali," je za MMC pojasnil bobnar Mario Goossens.

Ko so ob pol enajstih zvečer v Jagočah udarili z Game, prvo skladbo njihovega zadnjega albuma By Absence of the Sun (istoimenska skladba vas bo spomnila na dela Queens of the Stone Age, ki so pred tedni nastopili v Križankah), ki je tudi vplival na to, da jih lani ni bilo na Schengenfest, je prišel čas za festivalske sladokusce. Sicer malce nerodno razdeljene na levo in desno stran odra (v sredini je bil kanal za fotografe in snemalce).

Block, Van Bruystegem in Goossens so skupina in v neprestani interakciji tudi delujejo na odru. S tišino in minimalističnimi vložki ne dolgočasijo - na primer pri živi izvedbi (My Baby's Got a Gun, kjer Block stopnjuje tempo iz popolne tišine v skoraj živalske krike) -, niti ne "zatežijo" z daljšimi kitarskimi izleti (Is It) oz. basovskimi vložki (Let It Ride), ko pridejo na vrsto še šaljivi trenutki - na primer pri I Follow Rivers je Van Bruystegem za konec postregel s takti Ice Ice Baby.

Skriti adut je še vedno skladba z njihovega prejšnjega albuma All This Dancin' Around z melodično poskočnico in atraktivno bobnarsko solažo, ki jo je Goossens nadgradil z igranjem na skodelice med najtežje pričakovano skladbo večera, zaradi katere se je aktiviralo tudi občinstvo, I Follow Rivers.

Mera čistokrvnega roka ob Savinji
Po ogrevanju maloštevilnega občinstva z DoT, Jackson, Carpe Diem in novomeškimi Kill Kenny, ki so pripravili ob osmi uri zvečer za kakšnih petdeset obiskovalcev še nadgraditev svojega kitarskega zvoka, okrepljenega s kričečimi izpadi pevca Jureta Koširja (so tudi tik pred izdajo novega albuma) in stalnicama Outta Control ter Killin' Time, ni pomagal niti prihod Bajage z Instruktori, da bi bila udeležba pod plačljivim odrom večja.

Občinstvo je še najbolj hrepenelo po tem, da na odru vidi enega in edinega Mika Portnoya (nekdanje ikone progresivne metalske skupine Dream Theater - stare znanke slovenskih odrov) v bolj mili hardrokerski obliki. "Ne pogrešam članov ali glasbe Dream Theatra, ampak pogrešam skupino. Pogrešam, kar sem pomagal graditi 25 let. Pol svojega življenja sem pomagal graditi skupino, da ima danes tako veliko bazo oboževalcev in varno finančno zaledje. Toda veliko srečnejši in zadovoljnejši sem v The Winery Dogs," je za MMC priznal Portnoy.

V skupini The Winery Dogs mu delata družbo še dve veliki imeni - kitarist in vokalist Richie Kotzen ter srce skupine, baskitarist in pevec Billy Sheehan (nekdanji dolgoletni član skupine Mr. Big). "Matematika se ne izide, toda s tremi člani v skupini je 75-odstotno lažje igrati, kot s štirimi" je pred nastopom za MMC dejal Sheehan.

V tej sestavi so trije glasbeniki več kot dovolj. "Opazujemo drug drugega. Richie gre naprej, jaz se umaknem, Mike gre naprej ... Vsi smo zelo interaktivni, in to ni odlika 'superskupin'," je še razložil Sheehan in dodal. "Z Mikom se veliko spogledujeva in imava trenutke, kjer se spogledava in si rečeva: 'Vau, to si naredil.'."

V uri in pol so se sprehodili po repertoarju, ki so ga zbrali na svojem prvencu pred letom dni. Gre za mešanico "stare šole roka" in atraktivnih podvigov Portnoya (preostala člana v tehničnem znanju tudi čisto nič ne zaostajata za njim) v kolektivu, ki bolj kot na "superskupino" spominja na pristni garažni bend 80. let prejšnjega stoletja. "Oznaka 'superskupina' nas ne moti, toda ne gledamo nanjo tako. Smo samo skupina. In če bi bila to naša prva ali deseta, bi nanjo gledali enako," je za MMC dejal Sheehan.

Razdrobljenost dogajanja
Gostinski uslužbenci v Jagočah tako sinoči niso imeli pretiranega dela na prizorišču, kjer je moral obiskovalec za enodnevno vstopnico odšteti 20 evrov, za tridnevno pa 50 evrov. Precej bolj prazno v primerjavi z lansko soboto (ki vsako leto privabi največ ljudi in se konča z velikim ognjemetom) pa je bilo tudi v 15 minut oddaljenem središču mesta, kjer je tudi tokrat potekalo osrednje družabno dogajanje ob treh večjih odrih in številnih manjših z didžejskimi programi (sinoči še bolj kot ne samevajočih).

Najbolj pestro in tudi obiskano je bilo dogajanje okoli desete ure na Aškerčevem trgu, kjer so pred nastopom ansambla Saše Avsenika na oder stopili rokometaši Celja Pivovarne Laško in pozdravili zbrane. Nato pa se je začela prava povorka z Laško pihalno godbo (Himna v sodu in Rozamunda), z mažoretkami in tradicionalnim zabijanjem pipe v sod na glavnem odru, ki jo je pospremil tudi predsednik države Borut Pahor.

Boljša (plačljiva) glasba, slabši obisk
Uvod v Pivo in cvetje je pokazal, da je v ospredju prireditve še vedno druženje ob brezplačni glasbi (Alya z akustičnim setom, Andrej Šifrer z Elevators in Pop Design so poleg Avsenika privabljali še največ obiskovalcev), in zato ideja o plačljivi kakovostni glasbi (program v Jagočah poteka pod sloganom Hočemo dobro glasbo) ne zaživi. Tudi če, kot je poudaril programski direktor festivala Urban Centa, so letos vse moči usmerili v profiliranje glasbenih odrov. Svoje sta prispevala tudi slabše vreme (okoli pete ure je nad Laškim padal dež) in dejstvo, da se je vse začelo na delovni dan.

Še en "abraham"
Sicer pa prireditev letos praznuje drugo 50. obletnico. "In če smo malo hudomušni, smo lani začeli aktivnost, kjer smo prvič napovedali 50 let prve prireditve - šlo je namreč za to, da v vmesnem času Piva in cvetja enkrat ni bilo zaradi gradnje mostu," je pojasnil vzrok za še eno 50. prireditev predsednik organizacijskega odbora Matej Oset.

Kot se lahko obiskovalci prepričajo, če pridejo v Laško, je nekdaj cvetlični praznik danes prireditev, na kateri najdete vse - glasbo, zabaviščne dejavnosti, pivo za dva evra, drugo leto zapored plačljivi rokerski festival -, a če ste se sinoči ob enih zjutraj sprehodili po Laškem, ste dobili kar malce srhljivi občutek, da je mesto duhov okupiral utečen festivalski stroj.

Dogajanje se nadaljuje danes z združenim delom Šank Rocka, Steve Stevens Beer Bandom, Parnim valjakom, Dnem D, Happy Ol' McWeaslom, San Di Egom, Hellcats, Heleno Blagne, Čuki, Muff, Neisho in drugimi. Več utrinkov s četrtkovega dogajanja si lahko pogledate spodaj (video tudi v HD-različici).Klavdija Kopina, foto: Sandi FIšer
Kill Kenny
Kill Kenny
Kill Kenny
Kill Kenny
Kill Kenny
Kill Kenny
Kill Kenny
Rokometaši Celja Pivovarne Laško
Rokometaši Celja Pivovarne Laško
Predsednik države Borut Pahor in poslanec Matjaž Han
Predsednik države Borut Pahor
Sašo Avsenik
Ansambel Saše Avsenika
Ansambel Saše Avsenika
Ansambel Saše Avsenika
Alya
Alya
Alya
Alya
Triggerfinger
Triggerfinger
Triggerfinger
Triggerfinger
Triggerfinger
Triggerfinger
Triggerfinger
Triggerfinger
Triggerfinger
Triggerfinger
Triggerfinger
The Winery Dogs
The Winery Dogs
The Winery Dogs
The Winery Dogs
The Winery Dogs
The Winery Dogs
The Winery Dogs
The Winery Dogs
Prijavi napako
Komentarji
kazam123
# 18.07.2014 ob 13:41
Folk se ga pride napit, kdo je na odru nima veze.
Skippy
# 18.07.2014 ob 14:58
In ker Slovenci odlično razumejo biznis, ti potem pod odrom stoji 10 ljudi, namesto nekaj tisoč.
thr0l
# 18.07.2014 ob 13:15
Sicer pa tudi dejstvo, da so najboljše skupine dali v četrtek, ni ravno pomagalo. Skupine, ki so nastopale imajo vseeno malo starejšo ciljno publiko, kot srednješolce na počitnicah.
thr0l
# 18.07.2014 ob 13:11
"Ko so ob pol enajstih zvečer v Jagodčah udarili z Game, prvo skladbo njihovega zadnjega albuma By Absence Of The Sun (istoimenska skladba vas bo spomnila na dela Queens of the Stone Age, ki so pred tedni nastopili v Križankah), ki je tudi vplival na to, da jih lani ni bilo na Schengenfest"

Kdo ali kaj je vplival, da jih ni bilo? A lahko še bolj zakomplicirate stavek? Kaj so snemali album al kaj?
wisan
# 18.07.2014 ob 15:36
Nitsche je že dolgo tega izjavil: "Bog je mrtev".
Jaz pravim, danes, veliko pozneje: "Glasba je mrtva" !

Ker ni več glabenikov in glasbenih idej, kvečjemu se bolj ali manj dobro preigravajo stare zadeve, ali nastopajo orig.opaji in ome ( če so pod 50 let, je še super ! ) , kar tudi ni za gledat, ker ni energije, ali pa nastopajo mladi, ki le prodajajo sex, oz. vse kar jim naročijo njihovi manegerji.

Balkanski muziki pa bi dal 100% prepoved za Slovenijo.
sonet7
# 18.07.2014 ob 14:46
Ne razumem zakaj se ne držijo tradicionalnega koncepta, glasbeni festivali so namreč drugje...
Nikec3
# 18.07.2014 ob 15:10
na primer pri I Follow Rivers je Van Bruystegem za konec postregel s takti Ice Ice Baby.

Za takšne izjave so novinarje včasih streljali.

Naslov pesmi je Under Pressure od Queenov!
Skippy
# 18.07.2014 ob 14:57
Slovenci pa njihovo razumevanje biznisa, ki ga je najlažje videti na tem portalu in to ob vsakem glasbenem dogodku. Ljudem je treba dati tisto, kar poslušajo; ne pa poskušati ustreči "strokovnjakom" za "kakovostno" glasbo, ki venomer drugim govorijo, koga naj pripeljejo (da bodo ustregli 0,0001% ljudem), sami pa še povrhu nikoli ne pridejo potem.
tureavanture
# 18.07.2014 ob 13:08
uf koliko napora za popit par piv
hepimen
# 18.07.2014 ob 17:13
Saj ni treba iz vsake pivske veselice naredit glasbeni spektakel za "sladokusce"...

Tole je tak lep plačan članek, drugače so pa oder v Jagočah odprli samo zato, da bi kasirali cekine in prav zaradi ničesar drugega. Ne zaradi kvalitetne glasbe. Navajajo folk, da se bo čez čas zastonjsko pivo in cvetje po Laškem nehalo in bo ostal samo še plačljivi del...

Naj raje dajo pir po evro in pol in par bendov da nažigajo po zvočnikih, tako kot je bilo pivo in cvetje na začetku mišljeno... Za ekstra koncerte si bom kupil karto in jih šel poslušat, če se mi bo zahotelo.
Pia28
# 18.07.2014 ob 15:01
sonet7 se strinjam z tabo...so očitno videli vzor pri katerem drugem festivalu.
Včeraj sem bila tam...polom totalni...žal mi je vsake minutke ki sem jo zabila na tej veselici :)
atom ant
# 18.07.2014 ob 19:07
Posamezniki, narod, država, Evropa.... doživljajo krizo identitete, zakaj pa ne bi še Pivo in cvetje?
Identiteto dogodku ne dajejo samo nastopajoči, ampak tudi množica spodaj.
rokin
# 18.07.2014 ob 15:28
če je festival, vstop more bit minimalen, grem stavt da klub tistih 8€ vstopnine ni pir nič ceneje k lokalu
Zgodovinar_666
# 18.07.2014 ob 15:27
Stroški dela v Sloveniji vztrajno naraščajo, prav tako se zvišujejo kriteriji za organizacijo prireditev. Logično je, da bo brezplačnim prireditvam počasi odzvonilo oz. da se bo njihovo število korenito zmanjšalo. Kar je dobro. Kajti skrajni čas je, da se v Sloveniji začne delati na kvaliteti. Po drugi strani pa je tudi čas, da se začne večji pritisk na državo, da zmanjša birokracijo.
Pip
# 18.07.2014 ob 18:48
Boljša (plačljiva) glasba, slabši obisk
Recimo 50% obiska gre na pivo se malo poveselit ne pa zaradi glasbe.

Wisan
"Glasba je mrtva" ! Ker ni več glabenikov in glasbenih idej
Moje mnenje je drugačno!
Imamo glasbenike in imamo glasbo, ampak koncerti oz. prireditve v Sloveniji sestavljajo eni in isti bendi Kingstoni, Big foot mama, Bohem itd.
Imamo ogromno manjših bendov kateri sploh ne dobijo priložnosti nastopa.
Jaz kot hard rock/ metal poslušalec povem Elvisi so mi bili zelo všeč, ampak par let preigravanja istih pesmi mi pa gre že na K. Imajo pa vedno ljudi sam vprašanje je koliko med njimi jih posluša.

Zdaj pa grem na zaslužen dopust :)
http://www.youtube.com/watch?v=tb2gjwq1W
Xg
odlekiran
# 18.07.2014 ob 18:21
WISAN...ugotovil si žalostno resnico. Tudi glasbeni okus in zahtevnost je potrebno vzgajati. Pa raje poglej kdo so glavni managerji tovrstnih prireditev in ti bo takoj jasno zakaj nimamo dobre Slovenske glasbe. Saj nekaj jo je, a žal ni slišana. Šopajo nas pa z narodnjaki, našimi in še bolj taspodnjimi.
dandej
# 18.07.2014 ob 18:06
Odšteti nekaj za pot, pa kaj za popit, morda pojest. Pol pa da bi še vstopnino plačal? Predrago. Žal odpade. Me ni bilo ne lani in tudi letos me ne bo.
melanholik
# 18.07.2014 ob 16:10
vragec

# 18.07.2014 ob 15:27
Prijavi neprimerno vsebino Nikec3 res ? zame osebno to ni nič posebnega, da bi reku to je pa najboljša glasba do sedaj. Point vsega je, da daš neke skupine, kjer se skače in nori, da dvigne občinstvo na noge ne pa neke kvalitete, ko jih velika večina sploh ne pozna besedil...

With all due respect - Bajaga, Pop design, Šifrer, Šank rock, Dan D, Parni valjak, Alya, Happy old McWeasel, magari Helena in Čuki? Daleč od tega, da tu ne bi bilo nobene muzike za širše množice. Saj človek bi si mislil, da je iz naštetega nastal neki progresivni festival, v resnici pa gre res samo za to, da so med množico bendov, ki ustrezajo bolj ali manj vsem, organizatorji vtaknili tudi nekaj malo bolj zanimivih izvajalcev. In že to ni prav. Mene tam ni in ne bo, ampak kljub temu moram rečt, da se mi zdi lineup več kot spodoben.
Belphegor
# 18.07.2014 ob 15:06
tist plačljivi oder samo zmanjša gužvo v mestu, kar niti ni tako slabo. se mi zdi, da še nikoli ni bilo tako malo ljudi kot včeraj.

vseeno pa ne vem, če je to pač to. čar te prireditve je ravno v tem, da se s kolegi sprehodiš po mestu, spiješ kakega nefiltriranega, poješ pleskavico, poslušaš glasbo (če ti ni všeč greš pač na drugo prizorišče) in se pobereš na vlak. ni pa zaradi plačljivega odra za vikend nič manj pijane mladine po tleh...
T-bag
# 18.07.2014 ob 14:30
kazam po eni strani imaš prav. Večina pride samo na pivo, ne glede na glasbeno zasedbo. Mislim da so ogromno gostov z uvedbo plačljivega odra izgubili. Kljub temu da je letos gotovo najboljša zasedba v zgodovini...
slaffcek
# 18.07.2014 ob 20:05
Urban Centa si je priredil festival za svoj okus, pa bi šlo s tem proračunom tudi drugače. Me prav zanima, koliko bo ljudi na Clintonu.
vragec
# 18.07.2014 ob 15:10
samo v Sloveniji imamo veliko različnih skupin, ki bi na taki prireditvi naredilo fešto brez primere pa tudi obiska bi bi bilo zelo zelo več a kaj treba vlečt sem neke belgijce s fejkanim komadom itd...
Mike1825
# 19.07.2014 ob 15:52
Po desetih pirih vsi dobr špilajo in mislim, da večina ne gre na PiC zaradi glasbe ampak zato, da s kolegi spije kakšno pivo.
Skippy
# 18.07.2014 ob 15:13
vragec, to pa zato, ker je za Slovence kakovostna glasba samo tista, ki je nihče ne posluša. Če pa nekaj napolni prizorišče in pri tem vzporedno ustvari na kupe dodane vrednosti, pa je grdi, nezaželjeni kapitalizem in zato klump.
prim00z
# 18.07.2014 ob 14:44
vrhunski triggerfinger in winery dogs!
Janx
# 21.07.2014 ob 11:18
Saj, kako boš ovce spravil za ograjo, ki jo potrebno še plačati. sploh če so na drugi strani Pop design in Alya...
oziris.va
# 20.07.2014 ob 14:17
Sandijeve fotke vedno zlo rad gledam :)
generusus
# 18.07.2014 ob 14:39
Ta dogodek se je že in se bo tudi v bodoče počasi izjalovil - podobno predvidevam za festival Lent v Mariboru - ce se organizatorji ne bodo resno zamislili nad konceptom prireditve. Upam, da bo počasi odklenkalo "kulturnim" prireditvam, kjer bo v ospredju in glavni cilj pijančevanje, vpitje, čevapčiči in mešano meso na žaru.
Ostervuh
# 18.07.2014 ob 14:15
Kjer je Šank rock tam sem jaz. Po dolgem času spet na Pivo in Cvetju. ;)
bluppo
# 20.07.2014 ob 21:02
Nekateri smo pa prišli ravno zaradi bendov v Jagočah in ni nas bilo malo takih. Plačljiv oder - super, vsaj ni bilo koma ljudi, ki bi se na prizorišču ustavili samo ker so šli mimo, ampak je bilo dejansko polno ljudi, ki so prišli poslušat bende.

Četrtek je imel za moje pojme enega boljših repertoarjev na festivalih v Sloveniji. Kapo dol za Triggerfinger in Winery dogs. Še več takih programov prosim!
rudes
# 18.07.2014 ob 21:46
Bil včeraj prvič na Pivu in cvetju, seveda v Jagočah. Organizatorju kapo dol, zrihtali dostojen oder, zelo solidno ozvočenje in light show, ter seveda vrhunske Winery dogse.
Anar Hija
# 18.07.2014 ob 20:29
Pivovarna se letos prodaja Turkom. Verjetno se gredo "kad propadaš, propadaj otmeno" :D

Na tem projektu bodo mastno zaslužili vsi zunanji sodelavci: izvajalci, Urban Centa, Mice Karov & podizvajalci, tonci in lučkarji... Piovoarni pa se tudi ne bo kaj dosti poznalo nekaj 100.000 izgube...
vragec
# 18.07.2014 ob 15:27
Nikec3 res ? zame osebno to ni nič posebnega, da bi reku to je pa najboljša glasba do sedaj. Point vsega je, da daš neke skupine, kjer se skače in nori, da dvigne občinstvo na noge ne pa neke kvalitete, ko jih velika večina sploh ne pozna besedil...
Nikec3
# 18.07.2014 ob 15:18
vragec, to pa zato, ker je za Slovence kakovostna glasba samo tista, ki je nihče ne posluša. Če pa nekaj napolni prizorišče in pri tem vzporedno ustvari na kupe dodane vrednosti, pa je grdi, nezaželjeni kapitalizem in zato klump.

Letos dejansko je na tem festivalu najboljša glasba v zgodovini. Zakaj to ne "pali", je pa drugo vprašanje.
aboveU
# 18.07.2014 ob 17:21
Wisan..zakaj bi prepovedal nekaj, kar poslusa vsaj 1/4 prebivalstva? Pa ne rabis biti ta juzni..ampak muzka je muzka,eni komadi so slabi in drugi dobri.
mutawa
# 20.07.2014 ob 06:28
Laško nas je zapufalo za milijarde, pa ta vasica še vedno vodi pol Slovenije in trume kmetavzarjev še vedno prihajajo, enako kot velja za Hrvate, bolj nas izkoriščajo in zatirajo, raje hodijo ljudje k njim na morje. Iz Laškega izhaja cel kup velikihslovencev, po rodu iz Hrvaške, verjetno je zato program ves čas podoben, vabijo namreč predvsem tiste glasbenike in umetnike, ki jih prav oni sponzorirajo. Gre za navezo pivovarne in Gorenja, ki ju je vodil isti partijski stric iz ozadja, Šank rock, Parni valjak,... taki si bodo od laščanov zaslužili celo penzijo. Nastopil je tudi skromni in pošteni Pahor, v Laškem se pojavlja običajno samo takrat, ko od tovarišev fehta denar za reket in propagando, mogoče se rad kaže v družbi kmečke mafije, ki ga je pripeljala na oblast. Meni osebno so bile najbolj všeč ukrajinske plesalke, ki so na rejverskih šankih skrbele za tempo, ob kakofoniji poskočnih ritmov goveje muzike, ki je nabijala iz sosednjega šanka, ne moreš verjeti kaj naredi par evrskih bankovcev. Pravzaprav sem videl samo dve, ampak več kot dovolj, da so lahko kmetice videle kako zgleda prava ženska. Laščani se delajo norca iz nas, me res zanima koliko od zadnjih deset milijard kreditov je šlo za Šrotov puf, pa niso samo Merkatorja podarili svojim zemljakom. V dveh urah sem zapravil dva evra za zanič pir, pa še za to se sekiram, sram me je, da sem bil sploh tam, se bom pa z veseljem oglasil in plačal vstopnino, ko bodo odprli za javnost Barbaro.
ciracara
# 19.07.2014 ob 11:52
Še en brez vezen festival..
Crveni
# 18.07.2014 ob 13:28
Čeden deklič na prvi sliki. Še bolj bi bil pa čeden, če ne bi imel rinke v kljunčku.
T-bag
# 18.07.2014 ob 13:26
Danes bojo tudi odlični bendi.

San di ego, happy old mcweasel- že samo zaradi teh sem se odločil da definitivno grem. Ne samo na pivo, tudi na muziko.

Potem so pa tu še Parni valjak, Dan D....
Anar Hija
# 18.07.2014 ob 18:53
Odlično organizirano pa totalno za en drek. Program, ki za seboj ne pritegne množic. Se vidi, da te reči v Laškem vodijo mladi nadebudneži v pivovarni, ki o tej dejavnosti nimajo pojma o pojmu.

Še enkrat: organizacija je pa OK. Super!

Pa prazno. Niti petina folka glede na to, kako velik prostor je. Se vidi, da je kriza. Ni denarja.
Kazalo