Uvod v letošnji festival je bil preteklo nedeljo s skupino The Subways v glavni vlogi. Foto: Jani Ugrin/Kino Šiška
Uvod v letošnji festival je bil preteklo nedeljo s skupino The Subways v glavni vlogi. Foto: Jani Ugrin/Kino Šiška

Uvod v letošnji festival so priredili The Subways, S.A.R.S., PassoGigante in Adam preteklo nedeljo v Kinu Šiška. A festival bo svoja vrata odprl poleti. Od srede, 27. junija, do nedelje, 1. julija, prireditelji za obiskovalce pripravljajo nastope okoli 50 glasbenih skupin, bogat spremljevalni program, številne športne igre in delavnice.

"Odločili smo se, da bo leto 2012 vrhunec vseh dosedanjih Rock Otočcev v vsej njegovi 36-letni zgodovini. Festival bo od spektakla - rockopere z naslovom ČlovekA z bombami, ki bo otvoril Rock Otočec - preko Gogol Bordella in ostalih nastopajočih prešel v nedeljo, ko nas čaka 'popolni odklop'. Obenem smo se odločili, da ponudimo vstopnice po ceni, kakršna je bila pred tremi leti. In to še ni vse - do 7. aprila jih je možno kupiti po polovični ceni," je za MMC dejal oče Rock Otočca Franci Kek.

Prireditelji ob tem sporočajo vsem, ki so že kupili vstopnico za štiri dni, da jim ta zdaj velja vseh pet dni.

Na Otočec pa naj bi med festivalom priplaval tudi ultramaratonski plavalec Martin Strel, so so se šalili prireditelji na svoji strani na Facebooku. "Danes ob 5. uri zjutraj se je pognal v hladno vodo v portugalskem Guimaraesu in bo po raznih rekah, ki se izlivajo druga v drugo, 27. junija priplaval na otvoritev letošnjega Rock Otočca. Posebnost tokratnega podviga je, da bo plaval s hrbtnim stilom. Zato se je na pot podal že tako zgodaj," so še zapisali na strani.