Mia in Steve, umetnika pod eno streho, upata, da se bosta skupaj postarala. Foto: MMC RTV SLO
Mia in Steve, umetnika pod eno streho, upata, da se bosta skupaj postarala. Foto: MMC RTV SLO
Mia Žnidarič, Steve Klink in Feri Lainšček
Mia Žnidarič za MMC

Simpatična glasbenica je dodala še, da je čisto vsaka pohvala, ki jo človek dobi, dobrodošla. A Mia kljub mnogim pohvalam ostaja trdno na tleh, saj je sama sebi najhujši kritik, zato se besedi "najboljša" skuša izogniti že nekaj let.

"Ferijeva besedila pisana na mojo kožo"
Pesmi z njenega albuma Nevidni orkester bo 7. februarja predstavila v Jazz Clubu Mons (več o pevkinih nastopih lahko najdete na njeni uradni spletni strani), skupaj z orkestrom Big Band RTV Slovenija. Besedila za album Nevidni orkester (pevka meni, da je to njen najboljši album), v katerega je Mia vložila veliko denarja in truda, je napisal Feri Lainšček: "Feri je taka duša, ko te pogleda, vidi vate, vsa moja razmišljanja in zgodbe je vpletel v besedila, zato so pesmi pisane na mojo kožo."


Mia in Steve - partnerja zasebno in poslovno
Mia je hvaležna vesolju, ker lahko počne tisto, kar si je vedno želela, pri ustvarjanju svoje glasbe je ustvarjala z velikimi umetniki, mednje spada tudi pianist Steve Klink: "Pred 15 leti, ko sem ga prvič srečala, mu je iz vsakega žepa visela poezija."

Steve je pozneje postal tudi pevkin življenjski partner: "Zelo sva si različna karakterno, medtem ko sem jaz brbljava, je on bolj tih in umirjen." Medtem ko sta značajsko drugačna, pa zaljubljenca druži isti okus do glasbe, knjig in umetnosti: "Dopolnjujeva en drugega, upam, da se bova postarala skupaj."

Eme se ne bo udeležila
Na vprašanje, ali bomo Mio kdaj videli na Emi, pa je odgovorila: "Če bi imela dvajset let manj in če bi bili drugi časi, morda. Zdi se mi, da Evrovizija ni več glasbeni festival in da je vizualna podoba veliko bolj pomembna kot vse ostalo. Naj počne vsak, kar hoče", je pogovor za MMC končala najboljša slovenska džezovska vokalistka.

D. S.


Mia Žnidarič za MMC