Uršula pravi, da se s športom počuti popolno. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Uršula pravi, da se s športom počuti popolno. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Tekmovanje za lepotni naziv je potekalo v Festivalni dvorani v Ljubljani, prireditev pa sta povezovali nekdanji misici športa Ajda Sitar in Živa Viktorija Turk. Tomažičeva se je pomerila s še 16 dekleti, katerih največja ljubezen je šport v takšni ali drugačni obliki. Med kandidatkami so se tako znašle pohodnice, tekačice, kolesarke, smučarke, plavalke, atletinje, telovadke, plesalke in celo dekle, ki trenira streljanje z zračno puško.

Mis fotogeničnosti je postala 19-letna Nika Šunta iz Zagorja ob Savi, ki rada pleše, deska na snegu in se ukvarja z atletiko. Naziv druge spremljevalke je osvojila 26-letna Mojca Podjavoršek iz Portoroža, ki jo med športnimi panogami najbolj navdušujejo "twirling", gimnastika in ples, naziv prve spremljevalke pa pripada 21-letni telovadki Karolini Aškerc iz Šmartnega pri Litiji.

Izbor Miss športa, katerega idejni vodja je Srečko Čož, je bil prvič izpeljan leta 2003, ko so za zmagovalko razglasili Jano Šumi. Nasledila jo je Lea Huskić, od katere je lento prevzela Karmen Hribar. Leta 2006 so za zmagovalko okronali Aneto Salihović, za njo pa so se zvrstile še Natalija Waldhuber, Pia Arhar, Ajda Sitar, Lea Perovšek, Živa Viktoria Turk, Urša Klavs in Klara Krošelj.