Tri festivalske večere bodo povezovali Ana Maria Mitić, Mario Galunič in Klemen Slakonja. Foto: Žiga Culiberg
Tri festivalske večere bodo povezovali Ana Maria Mitić, Mario Galunič in Klemen Slakonja. Foto: Žiga Culiberg
Siddharta
15. februarja pa bodo v sklopu DSZG-ja v živo iz Studia 1 RTV Slovenija priredili koncert člani skupine Siddharta. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin

Prvi festivalski večer Poprock bo odprla Mitićeva. Voditeljica, igralka in improvizatorica je v preteklosti že sodelovala v oddajah Televizije Slovenija, tokrat pa so ji zaupali vodenje novega festivala, kar ji predstavlja velik izziv.

"Vsekakor sem velika ljubiteljica glasbe – take sodobne in mladostne pa še posebej! In če gre za slovenske izvajalce? Ni lepšega! Vesela sem, da jim Televizija Slovenija namenja vse pomembnejše mesto v svojem programu, in še večjo srečo mi predstavlja dejstvo, da bo ves februar glasbeno obarvan. Pa še nekaj: četudi gre za tekmovanje, ne pomeni, da se ne bi smeli ob tem zabavati," je dejala Mitićeva.

DSZG lahko spremljate tudi na družbenih omrežjih Facebook in Twitter.

Z DSZG-jem želi RTV Slovenija večno žlahtnost popevk nadgraditi z novimi glasbenimi smernicami in zajeti širok krog ustvarjalcev različnih glasbenih žanrov. In kakšen večer Popevke lahko gledalci pričakujejo?

"Ko sem videl imena nastopajočih, sem skočil do neba. Najodličnejši pevci in pevke bodo na oder letošnje Popevke zagotovo pripeljali najboljšo mogočo glasbo. Najbolj me zanima, kako avtorji v teh turbulentnih časih čutijo popevko, o čem bo pela in kako bo zvenela. Menda bo nežnejša in otožnejša kot sicer. Gotovo bo takšna, kakršno ta trenutek potrebujemo," je povedal Galunič, voditelj drugega festivalskega večera Popevka.

Preverite še seznam nastopajočih na:
- Poprocku,
- Popevki,
- in Emi.

Zaključek festivala bo zaznamoval izbor slovenskega predstavnika za Pesem Evrovizije 2016. Izbor EMA bo vodil Slakonja, ki se po nekajletnem premoru vrača na Televizijo Slovenija. Nazadnje so ga ljubitelji Eme spremljali pred štirimi leti, ko je vodil oddajo Misija Evrovizija.

"Minevajo štiri leta od mojega zadnjega televizijskega stika z Evrovizijo. V letih 2011 in 2012 mi je zlezla pod kožo in ni mi vseeno, kaj pošljemo na največji televizijski cirkus, če se ga že gremo. Veselim se, da bom spet del tega cirkusa in da nam bo mogoče s skupnimi močmi le uspelo najti slovensko Moiro Orfei," je povedal Slakonja.