Urška Bračko je novo ime na slovenski estradni sceni. Foto: MMC RTV SLO
Urška Bračko je novo ime na slovenski estradni sceni. Foto: MMC RTV SLO

Poslušam glasbene zvrsti od popa, rocka, do rapa in klasike. Slovenska glasba pa mislim, da si zasluži veliko več vrtenja na radijskih in TV-postajah.

Gabriela Lozančič, Urška Bračko in Dijana Purić
Urška (v sredini) v politiki spremlja le osnovne stvari, volitev pa se udeležuje, saj po njenem mnenju vsak glas šteje. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

20-letna Mariborčanka je v nedeljo v Ljubljani postala naslednica Sare Savnik. Poleg lente je prejela tudi štipendijo za študij na zagrebški šoli ekonomije in menedžmenta, januarja pa bo sebe in Slovenijo skušala čim bolje zastopati na svetovnem izboru, ki bo potekal v Miamiju v ZDA.

Celoten klepet lahko preberete tukaj.

Pomembna je "celostna podoba"
V MMC-jevi spletni klepetalnici je dejala, da je že prvo noč po zmagi sanjala, kako stoji na odru v Miamiju, saj želi v družbi lepotic z vsega sveta pokazati "svojo celostno podobo, tako osebnost kot videz". "Tako da bom delala na obojem," je dodala.

Visokorasla Urška sicer obiskuje drugi letnik Fakultete za družbene vede, smer medijske in komunikacijske študije, čez 15 let pa se vidi kot manekenka ali modna novinarka. Morda bi se poskusila tudi v igralstvu, petje pa ji ne leži. "Žal," je dodala.

Naravna plavolaska pri oblačenju sicer prisega na "osnovne kose", njen slog je športno eleganten. Za svojo postavo se mora zahvaliti tudi genom, sicer pa vitkost ohranja s športom in pravo prehrano. "Na kakšni posebni dieti nisem, tudi jaz si privoščim kakšno tortico," je dejala.

Obožuje Candice Swanepoel
Urška med najbolj slavnimi manekenkami na svetu obožuje Južnoafričanko Candice Swanepoel, med Slovenkami pa je izpostavila Tjašo Kokalj, ki se ji je na svetovnem izboru kot edini Slovenki do zdaj uspelo uvrstiti med 15 najlepših. "Poleg tega se je po predaji krone svoji naslednici ohranila na slovenski sceni in nadaljevala medijsko kariero," je dejala.

Nova misica se zelo rada ukvarja z vodnimi športi, kot sta plavanje in deskanje, obožuje pa tudi ples, saj je sedem let plesala balet in nato tudi hiphop. "V prostem času rada poskrbim zase, grem na kakšno razvajanje, se ukvarjam s športom, v glavnem 'odklop'. Koncertov se pretirano ne udeležujem, rada pa berem knjige in gledam filme. Moja zadnja knjiga je Za dežjem posije sonce (Silver Linings Playbook), film pa Volk z Wall Streeta."

Na vprašanje, ali ima tudi sama kakšno skrivnost, kot na primer nekdanja mis Universe Nina Đurđević, ki so ji potem, ko se je izkazalo, da je lagala o svoji izobrazbi, odvzeli naslov, pa je odgovorila v smehu: "Ne, sem odprta knjiga." Tudi takšnih in drugačnih (novinarskih) vprašanj se ne boji: "Ne. Kot sem nekje slišala - nikoli ni neumnih vprašanj, vedno so le neumni odgovori."

Klepet se je končal z nogometom. Urška je vsem mariborskim nogometašem čestitala za vse uspehe in jim zaželela, da še naprej "dosegajo vrhove nogometa. Dokazali so, da še tako majhna državica, kot je Slovenija, zmore!"

Poslušam glasbene zvrsti od popa, rocka, do rapa in klasike. Slovenska glasba pa mislim, da si zasluži veliko več vrtenja na radijskih in TV-postajah.