Nadiya Bychkova in Miha Vodičar sta v Rigi kronala dolgoletno sodelovanje. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Nadiya Bychkova in Miha Vodičar sta v Rigi kronala dolgoletno sodelovanje. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Nadiya Bychkova
Nadiya Bychkova je bila nekoč spremljevalka Mihe Vodičarja tudi v zasebnem življenju, decembra lani pa je dahnila usodni da ruskemu plesalcu Sergeju Konovalcevu. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Miha in Nadyia sta aktivna tekmovalca že več kot 18 let, skupaj sta si pot k vrhu utirala od leta 2006, naslova evropskih in svetovnih prvakov v kombinaciji pa sta resno naskakovala že pretekla leta, ko sta postala evropska in svetovna podprvaka. Do samega vrha jima vedno malo zmanjkalo - do včeraj, ko sta v prestolnici Latvije priplesala na najvišjo stopničko.

In to v najzahtevnejši disciplini športnega plesa - kombinaciji. To sestavlja pet standardnih in pet latinskoameriških plesov - valček, tango, dunajski valček, počasni fokstrot in quickstep ter samba, čačača, rumba, paso doble in jive.

Kombinacija je tudi sicer paradna disciplina slovenskih športnih plesalcev, saj so do zdaj naslove evropskih in svetovnih prvakov osvajali že Andrej Škufca in Katarina Venturini ter Mišo Cigoj in Anastazija Novožilova, v profesionalni kategoriji pa tudi Luca Bussoletti in Tjaša Vulič.

Nekoč par tudi zasebno
Miha in Nadyia sta bila nekaj časa par tudi v zasebnem življenju, nato pa sta se razšla. "Na začetku je bilo težko, ampak sva to prebrodila, saj sva oba vedela, kaj želiva, in sva veliko vložila v najin plesni odnos - tako časa kot energije. Zavedava se, da lahko veliko doseževa skupaj, tako da vztrajava pri tem, da ostaneva plesni par in nama gre kar dobro," je takrat za MMC pojasnila plesalka, ki se je podala tudi v manekenske vode.

Dodala je, da vsak dan trenirata po pet ali šest ur. "Zjutraj trenirava standard, ker pleševa kombinacijo, popoldne pa latinske plese. Prideva, se najprej ogrejeva, potem greva čez tehniko in osnovne stvari. Nato pa imava začrtan načrt, kaj je treba povaditi. Veliko je odvisno, ali naju čaka konec tedna kakšna tekma ali ne, nato trenirava vsak ples posebej, vsak gib posebej," je opisala njun vsakdanji trening Bychkova.

Ukrajinska lepotica je zmešala glavo marsikateremu moškemu, lani pa je po letu dni zveze dahnila usodni da ruskemu plesalcu Sergeju Konovalcevu. Za roko jo je zaprosil junija, medtem ko je stala na stopničkah evropskega prvenstva, poročna prstana pa sta si nadela 17. decembra v Moskvi in 21. decembra na Maldivih.