Nataša Pirc Musar meni, da bi bilo zelo zanimivo biti v koži Angele Merkel. Foto: BoBo
Nataša Pirc Musar meni, da bi bilo zelo zanimivo biti v koži Angele Merkel. Foto: BoBo

Tako se glasi odgovor na eno izmed sedmih vprašanj, ki smo jih v okviru MMC-jeve rubrike 7 vprašanj tokrat postavili Nataši Pirc Musar.

Nataša Pirc Musar bo klepetala z voditeljem Rokom Kuželom v oddaji Sobotno popoldne.

Pirc Musarjeva je diplomirana pravnica, ki jo je zaneslo v novinarske vode, zadnja leta pa nastopa v vlogi informacijske pooblaščenke, zato se pogosto znajde v središču medijske pozornosti.

Na MMC-ju z redno rubriko 7 vprašanj znane Slovence postavljamo pred izziv, da odgovorijo na nevsakdanji anketni vprašalnik.

Če bi v Hollywoodu snemali film o vas - o čem bi govoril in kdo bi vas upodobil?
Scenarij bi se moral omejiti le na kakšen segment mojega življenja, sicer bi bil film predolg. Zanima me zelo veliko stvari, profesinalno me zanima seveda pravo, trenutno najbolj področje človekovih pravic, sicer pa sem navdušena ljubiteljska fotografinja, igralka bowlinga, motoristka ... in seveda mama in žena. Moja prva izbira bi bila Oprah Winfrey zaradi neizmerne energije in postave:), a ker bi barva kože verjetno predstavljala nepremostljivo oviro, bi sprejela tudi Helen Mirren.

Če bi lahko zamenjal svoje življenje s katero koli osebo za en teden - pa naj bo to znana oseba, živa ali mrtva, resnična ali izmišljena - s kom bi zamenjali in zakaj?
Biti v koži Angele Merkel bi bilo zelo zanimivo, a se težko odločim le za eno osebo. Morda bi me zanimalo tudi, kako je Marija Terezija zmogla vse to, kar je postorila za državo, ki jo je vodila, in hkrati poskrbela še za 16 svojih otrok. Tudi Hilary Clinton bi za kakšen dan bila. Ne skrivam, da me zanimajo močne in uspešne ženske.

Kaj je najbolj čudaška stvar, ki ste jo kdaj videli?
No, če odmislim kakšno sejo državnega zbora, me v smeh in začudenje spravijo psi, ki so oblečeni kot lastniki - nekako se zdi, da so si celo podobni.

Kakšne so bile najbolj doživete/realistične sanje, ki ste jih kdaj sanjali?
Imam trden spanec, zelo malo sanjam. Poleg tega pa sem realist, zato bi kakšne takšne sanje hitro pozabila.

Kateri je bil najbolj domiselni izgovor, kar ste ga kdaj uporabili, in zakaj?
Imam smolo, ker moj obraz itak pove vse, tudi, ko bi kaj kdaj hotela prikriti. Zdaj sem se s tem sprijaznila in se najbojle počutim, če povem kar po pravici. Včasih pa ljudje težko sprejmejo dejstvo, da ne samo da ne pijem, ampak da alkohola niti ne poskusim. Ko me kljub odklonitvi silijo, jim rečem, da mi to prepoveduje vera.

Če bi imeli možnost, da ustanovite glasbeno skupino - kako bi jo poimenovali in kakšne vrste glasbo bi izvajali?
Zagotovo bi bila to a capella skupina, to petje naravnost obožujem. In ime skupine? Babn'ce .

Kako bi rešili gospodarsko krizo, če bi imeli čudežno palico?
Abrakadabra ... narediš dovolj denarja, da pokrijemo luknjo v proračunu ... in potem začaraš popolno menjavo nosilcev oblasti. In začneš znova, z novimi vrednotami, novimi ljudmi in novo voljo do lastne države. Sicer pa bi bilo treba, da vsak pri sebi premisli, a lahko kaj sam stori za to državo, začenši s poštenim plačilom davkov.