Po prihodu domov Sandro čaka nastop s Perpetuum Jazzile. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Po prihodu domov Sandro čaka nastop s Perpetuum Jazzile. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Mateja in Martina Majerle, Sandra Feketija, Eva Boto, Ana Bezjak in Katja Koren
Slovensko moč na Evroviziji letos sestavljajo (od leve proti desni): Mateja in Martina Majerle, Sandra Feketija, Eva Boto, Ana Bezjak in Katja Koren. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Sandra Feketija
Feketija je kot druge spremljevalne vokalistke v preteklosti sodelovala že s številnimi izvajalci. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Sandra Feketija pred odhodom v Baku za MMC

Letos je Feketija, sicer članica zbora Perpetuum Jazzile - na Evrovizijo odpotovala že četrtič. Leta 2008 je v Beogradu spremljala Rebeko Dremelj, leta 2009 v Moskvi Quartissimo in lani v Dűsseldorfu Majo Keuc. "Do zdaj je bil edini eksotični kraj, kjer sem bila, Moskva. V Beogradu sem bila že nekajkrat, tudi Nemčijo sem že obiskala. Azerbajdžan pa je ena čisto takšna eksotična destinacija. Moram reči, da se je zelo veselim. Moram reči, da se zelo veselim, ker ne vem, ali bi jo kdaj izbrala za svojo turistično destinacijo - za svoj dopust," je dejala v. d. umetniškega vodje v zasedbi Perpetuum Jazzile za MMC.

Takoj po prihodu 28. maja pevko čaka nastop s Perpetuum Jazzile. "13 dni, ko si na Evroviziji, daš iz sebe veliko energije. Sploh skozi vse te vaje in generalke ter na koncu še nastop - vse skupaj je zelo čustveno in veliko enih čustev in energije gre iz tebe. Ko pridem nazaj, se bom morala še malo adrenalinsko nabiti. Po mojem ne bo težko, ker so vendarle Križanke. Tako grem z enega velikega odra na drugega velikega - odvisno od države," je pojasnila pevka in dodala, da bo veliko zanjo bolj stresno obdobje po prihodu iz Bakuja.

Sama je pred odhodom poudarila, da sta oba zbora oz. skupini približno enako usklajeni: "S Perpetuum Jazzile delamo dvakrat na teden in imamo zelo veliko koncertov na leto - tako da je že to vse skupaj ena vaja in smo usklajeni več ali manj skozi celo leto. Pri evrovizijski ekipi pa smo po končanih koreografskih vajah z Maticem iz Maestra - je rekel, da je že super in ni imel nobenih pripomb - zelo usklajeni."

Finale (26. maja), ki se bodo začeli ob 21. uri, boste lahko letos spremljali na na 1. programu Televizije Slovenija, na 2. programu Radia Slovenija, Valu 202 in na Radiu Maribor. Prvi in drugi Evin polfinalni večer (22. maja in 24. maja) pa boste lahko spremljali na 2. programu Televizije Slovenija.
Dogajanje v Bakuju boste lahko spremljali na straneh MMC-ja in na uradni strani Eve Boto na Facebooku.

Ponovljena vaja iz lanskega leta
Ob tem pa je tudi priznala, da so bile letošnje priprave precej podobne lanskim. "Lani nam je koreografijo sestavljal Anže Škrube iz Maestra, letos Matic iz Maestra. Zelo sem vesela, da bo Anže tam, ker sem slišala, da pripravlja koreografijo za romunsko predstavnico. Vse - tako lani kot lani - poteka nestresno. Sodeluje se s podobnimi ljudmi. David Matej Goljat je lani delal kostumografijo in tudi letos. To je človek, ki ga jaz zelo cenim in spoštujem in je z njim čudovito delati. Prav tako s fanti iz Maestra. In tudi peterko oz. lani četverico že dobro poznam," je še dejala Sandra.

Sandra Feketija pred odhodom v Baku za MMC