Nina in Boris sta se zabavala z vsemi gosti. Foto: Žiga Culiberg
Nina in Boris sta se zabavala z vsemi gosti. Foto: Žiga Culiberg

V vsaki oddaji se naučim veliko novega, trenutno se čudim, kako malo krajev znam pravilno umestiti na nemo karto Slovenije.

Nina Valič

V pričakovanju božično-novoletnih praznikov se bliža zadnja letošnja oddaja Moja Slovenija, ki se bo zgodila v prazničnem razpoloženju. Voditelja in sodelujoče bo presenetil poseben gost, ki ga v teh dneh željno pričakujejo otroci. Tam bosta, kot običajno, tudi Boris in Nina, ki skrbita, da je oddaja vedno polna smeha. Z njima smo na kratko poklepetali o preteklih oddajah leta 2012.

"Prav posebne oddaje, ki bi se mi v spomin vtisnila, nimam. Morda so se mi zapisale tiste bolj živahne, ko publika naredi večje vzdušje. Ne bi mogel pa izpostaviti konkretno nobene oddaje," je povedal Kobal, medtem ko se Valičeva spominja tistih, v katerih je bilo največ smeha: "Od vseh oddaj verjetno res nikoli ne bom pozabila dveh rumenih telefonov pri rdečih. Tistega, ko je Boris namesto 'mačja panda' za svojo ekipo ponovil besedo 'mačo panda' in se ob tem še čudil, kaj neki naj bi to pomenilo in Orianine zgodbe s sušijem in baziliko. Do solz smo se nasmejali."

Ko smo ju vprašali, ali imata svojega najljubšega gosta, pa se nista mogla odločiti. "Imela sem same super goste. In vsak me je presenetil po svoje, saj večine prej osebno nisem poznala," je razložila Nina. "Bil bi krivičen, če bi izpostavil le enega gosta. Vsi so bili zelo korektni in pogumni," pa je povedal Boris.

Priznala sta tudi, da pri izbiri gostov ne sodelujeta, vendar menita, da je tako tudi prav, saj prav zato, ker vsak opravlja svoje delo, oddaja funkcionira. Snemanje oddaj je vedno potekalo gladko, dogajale so se jim le manjše napake, katerim pa so se le nasmejali, saj je vzdušje v ekipi enkratno.

Gostje in gledalci so prek kviza izvedeli marsikatero novo zanimivost o Sloveniji, prav tako pa sta se novih stvari naučila tudi Boris in Nina. "V vsaki oddaji se naučim veliko novega, trenutno se čudim, kako malo krajev znam pravilno umestiti na nemo karto Slovenije," je komentirala igralka. Kakšno vprašanje pa bi sama zastavila gostom? Boris bi vprašal, kako zlesti iz krize, saj, kot pravi, sam pozna odgovor, Nina pa bi gostom postavila vprašanje: "Kako se imenuje trenutno najbolj zabavni kviz o Sloveniji?"

V vsaki oddaji se naučim veliko novega, trenutno se čudim, kako malo krajev znam pravilno umestiti na nemo karto Slovenije.

Nina Valič